Yeni kimliklerini alanlar dikkat: Bankalarda işlemler artık böyle yapılacak!

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile beraber bankalarında çalışma sistemi değişiyor. Yapılan bilgilendirmelere göre, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi’nin (EKDS) banka ve noterlerde kullanılması için harekete geçildi. Peki, yeni uygulama nasıl olacak? İşte cevabı…

Bankalarda ve noterlerde dolandırıcılığın önüne geçmek için yeni uygulamaya geçiliyor. Sabah’ın haberine göre, noterlerde POS cihazına benzer bir makine olacak. Notere gelen vatandaş bu makineden kimlik kartını geçirecek. Daha sonra parmağını gösterecek. Makine, kontrol edip “Bütün bilgileriniz çıkıyor. Fotoğrafınız, parmak iziniz, doğru siz o kişisiniz” diyecek. Ondan sonra noterde işlem yapılabilecek. Sistemle özellikle araç, ev alım-satımlarında noterde yaşanan sahtecilik ve dolandırıcılık olayları bitirilmiş olacak. Kimse sahte kimlik ile karşısındaki dolandıramayacak. Uygulamanın benzeri bankalarda da kullanılacak.

T.C Kimlik Kartı

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı (TCKK), günümüz ihtiyaçlarına uygun olarak geliştirilen ve yakında mevcut nüfus cüzdanları yerine kullanılacak vatandaşlık kartıdır. Bireye ait nüfus, fotoğraf ve biyometrik bilgiler kart üzerindeki yongalarda (çiplerde) güvenli bir şekilde saklıdır. Kartlar en üst seviye görsel ve elektronik güvenlik unsurlarına sahiptir. Yetkisiz kimseler tarafından kartın yeniden üretilmesi ve kart içindeki bilgilerin değiştirilmesi olanaksızdır. TCKK, elektronik ortamda sunulan birçok hizmeti ayağınıza kadar getirirken zaman ve maliyetten tasarruf sağlayarak büyük kolaylıklar sunar.

Exit mobile version