Yeni memur maaşları tek tek açıklandı! Güncel rakamlar hesaplandı!

TÜİK enflasyon verilerini paylaştı. Enflasyon verilerin paylaşılması ile birlikte maaşlar üzerine gelecek zamlar detaylı şekilde belli oldu.

TÜİK tarafından 3 ocak Çarşamba 2024 tarihinde enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından maaş zamları da belli oldu. Rakamlar vatandaşlar tarafından takip ediliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

TÜİK verileri açıklandı

Türkiye istatistik kurumu milyonlarca memur emekli Vatandaşı ilgilendiren verileri açıkladı. 3 Ocak 2024 çarşamba günü açıklanan aralık ayı enflasyon verileri ile birlikte maaş zamları da netleşti. Memur emekli maaşlarının belirlenmesi adına temel faktör olan enflasyon oranları yaşam maliyetlerini yansıtması açısından büyük önem arz ediyor.

Asgari ücret üzerinde yaşanan %49 oranındaki zammın ardından memur maaşları içinde beklentiler artmıştı. Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak bilinen Cevdet Yılmaz %50’ye yakın bir zam oranının öngörülmüş olduğu memur maaşları için oran paylaşmıştı. En düşük emekli maaşının 33.000 TL’ye kadar yükselebileceği tahmin ediliyordu. Özellikle de öğretmen, polis ve Avukat gibi farklı meslek gruplarındaki maaş artışının nasıl olacağı gündemde büyük bir yer tuttu.

Heyecanlı bekleyişi son buldu

Türkiye istatistik kurumu 2023’ün tamamı ve aralık ayı ile ilişkili enflasyon verilerini duyurdu. TÜİK açıklamış olduğum aralık ayı enflasyonu ile ilgi odağı oldu. Aralık ayındaki enflasyon oranı: 93 şeklinde belirlendi. Yıllık enflasyon oranı ise 64.77 şeklinde belirlendi.

Yeni memur maaşları

Enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte memur emekliler adına da yeni zam oranları netleşti. Enflasyon 2023 yılında %64.77 ile son buldu. Son altı aylık enflasyon oranı ise %37.57 şeklinde gerçekleşti. Bu şekilde memur ve memur emeklisinin alacakları zam oranları 37.elliydi üzerinden hesaplanacak.

2023 yılı için enflasyon oranlarının netleşmesi ile birlikte memur maaşları üzerinde gerçekleşecek zam oranı da netleşti. En düşük emekli aylığı 10.000 TL’yi bulacak. En düşük emekli maaşı 30.372 TL olacak.

Yılın ikinci yarısında ise herhangi bir zammın yapılıp yapılmayacağı araştırma konusu oldu. Bakanlık henüz temmuz ayında yapılması muhtemel olan zam ile ilgili bir bilgi paylaşmadı. Konuyla ilgili ilerleyen aylarda seçim sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

Exit mobile version