Subaru İlk Elektrikli Aracının Görüntülerini Yayınladı! İşte Subaru Solterra!

Subaru, 2022 yılında piyasaya süreceği Solterra modelinin yeni görüntülerini paylaştı. Tam elektrikli olarak piyasaya çıkacak olan otomobil, Kanada, ABD, Japonya, Çin ve Avrupa gibi pazarlarda yerini alacak.

Subaru 2022 model elektrikli aracı Solterra modelinin görüntülerini yayınladı. Tam elektrikli olarak üretilen model marka takipçileri tarafından büyük merak konusu oldu. İşte yeni Solterra;

Ayrıca üretici tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

“Subaru ve Toyota ortaklığında geliştirilen  e-Subaru Global (e-TNGA) platformu, birden fazla modülü ve materyali birleştirerek çeşitli elektrikli otomobillerin verimli bir şekilde piyasaya sürülmesini sağlıyor. Üreticiler, tamamen yeni bir platform oluşturmak için bilgilerini bir araya getirdi. Subaru, her otomobilinde hedeflediği üstün pasif güvenlik ve araç stabilitesini bu tam elektrikli modelde de hedefledi.”

Subaru, 2030’lu yıllarda elektrikli otomobil yelpazesini kademeli olarak artırıp %100’e çıkarmak istiyor. Japon üretici, hedefin ilk adımını Solterra modeli ile atarken bu konuda ne kadar iddialı olduğunun da altını çiziyor.

Exit mobile version