Yeni vergi zammı geliyor! Bu tarihten itibaren 1000 TL yerine 1600 TL ödenecek

Milyonları ilgilendiren yeni zam açıklaması bel bükecek. %60 oranında vergi zammı geliyor. Trafik cezaları, MTV, ehliyet ve pasaport harcı hepsine birden geliyor.

Yeni vergi zammı geliyor! Bu tarihten itibaren 1000 TL yerine 1600 TL ödenecek- TÜİK’in geçtiğimiz gün yapmış olduğu enflasyon açıklamaları ardından 2024 yılı Ocak ayı itibari ile birlikte başlayacak olan yeni maaş hesaplamaları  da hız kesmeden devam ediyor. Asgari ücrete, memura ve emekliye gelmesi beklenen zamların yanında Ocak 2024 itibari ile yeni vergi zamları da geliyor.

YÜZDE 60 ORANINDA ZAM

Her bir Türk vatandaşından tahsis edilen maktu vergiler ile ceza, harç ve ücretler, Vergi Usul Kanunu’nun mükerrer 298’inci maddesine göre her yılın başında, ‘yeniden değerleme oranı’ kadar artırılıyor. Bu yıl da Ocak ayında gerçekleşecek olan zam güncellemesi için son 6 aylık ve yıllık enflasyon oranlarına göre hesaplama yapıldı.

BU AY HER ŞEY BELLİ OLACAK

Gazeteci Naki Bakır tarafından yaşanacak olan vergi zamları için Ekim ayı işaret edilerek, ‘Her yıl ekim ayı sonu itibarıyla yurtiçi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) son on iki aylık ortalamasında bir önceki on iki aylık dönemin ortalamasına göre meydana gelen artış, izleyen yılda uygulanacak yeniden değerleme oranını veriyor’ denildi.

Yİ-ÜFE’nin eylül sonu itibarıyla düzeyi, yılbaşından geçerli olacak yeniden değerleme oranının yüzde 60 dolayında olacağını gösteriyor. Buna göre gelecek yıl çeşitli vergi, ceza, harç ve ücretler 2023’teki kadar olmasa da yine yüksek oranda artacak.  Cumhurbaşkanı yetkili olduğu alanlarda indirim-artırım yetkisini kullanmazsa 2024 başında ilgili kalemlerdeki yükümlülükler bu oranda artırılacak.

Zam yapılacak vergiler arasında, Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, Motorlu Taşıtlar Vergisi, Gelir Vergisi Kanunu, bazı istisna tutarları, vergi tarifesi dilimleri vb., Veraset ve İntikal Vergisi, istisnalar, tarife matrahları yer alıyor.

Exit mobile version