Yeni vurgunun adı ‘Araba Bank’! Vurgunun miktarı dudak uçuklattı

Türkiye, ‘Araba Bank’ skandalı ile çalkalanıyor. Sıfır araç vaadiyle yüzlerce kişiden milyonlarca TL para toplayan şirket, “6 ay, 6 bin km şartını tamamlayınca araçları sizlere devredeceğiz” sözüyle satış yaptı. Ancak vaat edilenler gerçekleşmedi. Vurgun miktarının 1 milyar TL’yi bulduğu tahmin ediliyor.

Firma, peşin alınan paralarla ilgili sözleşmelerde yer alan “Araçları 6 ay sonra 6 bin km’yi doldurunca üstünüze devredeceğiz” şartını yerine getirmedi. Bu yöntemle filo araç satış firmaları yüz milyonlarca TL’lik vurgun yaparak mağdurları karşısına çıkardı.

Kimsenin araç bulamadığı zamanda ortaya çıktılar

Araç filo firmaları iddiaya göre, iki büyük şirketle anlaşarak kimsenin araç bulamadığı dönemde yüzlerce araç aldı. Mağdurlardan biri olan D.Ö., geçtiğimiz yılbaşında 2 araç için anlaşma yaptı ve parasını ödedi. Ancak 3’üncü aracı almak istediğinde mağdur oldu, 1 milyon TL’den fazla ödeme yapmasına rağmen aracını alamadı.

Arabaları gördüler ama binemediler

Mağdur D.Ö., “Başlangıçta araçları sağlam gününde teslim ederek TIR’larla, çekicilerle araçları getirdiler. 6 ayı, kanun olduğu için bekliyoruz. Filo halde araçları daha uygun alıyorlar ve araç bulabiliyorlar. Biz de en çok buna güveniyoruz. Araçları teslim aldılar, çoğu zaman binen oldu ama devrini alamayanlar da oldu. Arabalarını haciz yoluyla polis kaldırdı.” dedi.

Diğer bir mağdur M.Y. ise, “500 milyon-1 milyar TL arası bir vurgundan bahsediliyor. Devamlı ‘Vereceğiz, halletmeye çalışıyoruz’ diye insanları oyalıyorlar.” şeklinde konuştu.

Polisin düzenlediği operasyonda, şüphelilerin ‘takla’ yöntemi ile araçları üçüncü şahıslara devrettiği ortaya çıktı.

 

Exit mobile version