EkonomiGündem

Yeni yapılacak evlere verilecek yeterli elektrik yok: Burada 2035’e kadar durabilir!

Enerji fiyatları hızla artıyor. Bu da alınacak önlemleri beraberinde getiriyor. Son olarak yeni yapılacak evlere verilecek yeterli elektriğin olmadığı öğrenildi. Bu sebeple İngiltere’de inşaat projeleri 2035’e kadar askıya alınabilir.

Dünyada flaş gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Avrupa’da enerji krizinin büyüdüğü öğrenildi. Bu nedenle ülkeler çeşitli önlemler alıyorlar. Sözcü’nün haberine göre,  İngiltere’de yeni yapılacak evlere verilecek yeterli elektriğin olmadığı ortaya çıktı. Bu nedenle inşaat projeleri 2035’e kadar askıya alınabilir. Öte yandan batı Londra’da binlerce evin elektrik kesintileri ile karşı karşıya da kalabilir.

Ülkelerde alınan önlemler


İspanya’da ise klima kullanımını azaltmak için bakanlar ve kamu çalışanları kravat takmamaya çağrıldı.

Neon ışıklara sınırlama

Fransa’da hem elektrik hem de su ile ilgili önlemler alındı. Ülkede, klimalı dükkanların kapılarını kapatmak zorunda kalacağını, neon ışıklara da sınırlandırma getirileceği belirtildi. Ayrıca 86 bölgenin kuraklıktan etkilendiği belirtiliyor. Franceinfo’nun haberine göre, Ekolojik Geçiş Bakanlığı’na ait Propluvia sitesinde yayımlanan haritadaki verilerine dayandırılarak yapılan açıklamalara göre, sarı alarm seviyesinde olan bölgelerde kısıtlamalara gidilecek. Böylece tarım amaçlı su dağıtımında yüzde 50’nin altında azalma ve belli saatlerde bahçe ve yeşil alanları sulama ile araba yıkamaya yasak uygulanabilir.