Gündem

Yeni yasak kararı: Bugünden itibaren geçerli olacak!

İstanbul’un incisi Adalar’da yeni bir yasak kararı alındı. Faytonların kaldırılmasının ardından akülü araç kullanımının artmasının kazalara neden olduğu gerekçesiyle yasak getirildi. Alınan karara göre, bugünden itibaren Adalar’da akülü araç kullanımı yasaklandı. Ada sakinleri bu kararı protesto etti.

Adalarda akülü araçların kullanımı 5 Ekim’nden itibaren yasaklanıyor. UKOME, akülü araçların kazalara neden olduğu ve yaya yoluna park edildiği gerekçesiyle bu araçların kullanımını yasaklama kararı aldı.

UKOME kararıyla 5 Ekim’den itibaren akülü araç kullanımının yasaklanması ada sakinlerini ikiye böldü.

YASAK 5 EKİM’DE BAŞLIYOR

5 Ekim’den itibaren adalarda şahsi akülü araçları kullanmak yasak. Uyarı afişleri birçok noktaya asıldı.

Engellilere ait araçlar ise bu kararın dışında tutulacak. Ayrıca Adalar’da ikamet edip 66 yaşından gün alan ve gerekli sürücü belgesine sahip olanlar da akülü araç kullanılabilecek.

PROTESTO ETTİLER

İstanbul Büyükada’da sakinleri, Adalar’da akülü araç kullanımının yasaklanmasını protesto etti.

Adalet istediğini söyleyen ada sakini Şerife Balat, “Akülü araç kullanmak benim hakkım. Ben Adalıyım. Adalet istiyorum. Araçla çocukları günde 10 defa okula çıkarıyorum. Akülü aracımın kaldırılmasını istemiyorum. Adada adalet istiyorum. Bugün ilçe meclisinde akülü araçları tartışmamız gerekirken, işi partiye döktüler. Biz buraya parti konuşmaya gelmedik. Akülü araç konuşmaya geldik” dedi.

‘PLAKA BEDENİ OLARAK 1.500 TL ALDILAR’

Bir başka protestocu Sultan Gülyar ise belediyenin akülü araçlara plaka verdiğini belirterek, “Bu plakaların bedeli olarak da bin 500 lira para aldı. Ve bu parayı bağış adı altında aldılar. Madem böyle bir şey vardı belediye neden plaka dağıttı. Biz Adalılar adanın yüksek yerlerinde oturuyoruz. Biz bu akülü araçlara ihtiyacı olan kişileriz. Bizim Adalılar olarak acilen araçlarımız hakkında verilen kararın geri çekilmesini istiyoruz. Yarın aracımı kapımın önüne koyacağım ve hakkımı hukuki yollarla arayacağım” diye konuştu.