Ekonomi

Yeni yerli otomobil yapım aşamasında: Togg’da daha yerli olacak, KAP’a başvuru geldi

Tolga ve Very otomobilinin ardından Türkiye de elektrikli araba pazarına bir yenisi eklendi. Yerli Xiaomi olarak bilinen Reeder markası otomobil sektörüne giriş yaptı.

Reeder firması Ağustos 2024 de Samsun’da üretim tesisinde indirilen ilk prototipiyle otomobil sektörü içerisine hızlı bir giriş yaptı. Türkiye pek çok konuda dışa bağımlı durumda. Togg yapılana kadar tüm araçları yurt dışından alıyordu. Ancak Togg üretimi ile beraber otomobil konusunda dışa bağımlılık durumu az da olsa azalmaya başladı. Vatandaşlarımız yerli üretime ilgi duydu. Togg sonrasında daha yerli bir araç üretimine geçilecek. Reeder firması yeni bir elektrikli otomobil yapım aşamasına girişecek. Bu durumu KAP tarafına duyurdu. İşte haberin detayları..

Reeder daha yerli

Reeder aracı Togg aracına nazaran daha yüksek yerli, yerlilik oranı yüzde 80 olacak. Yerli otomobil sektöründe bu şekilde önemli bir avantaj elde edecek. Bu duyuru ile yerli üretim ve teknolojiyle çabasını yansıtacak.

Reeder firma aracının bataryası Aspildan da üretilecek

Henüz aracın ismi ve teknik olarak sahip olacağı özellikleri kesinleşmeden bu yerli ve yeni elektrikli aracın, kompakt segment içerisine konumlanacağı ve muhtemelen Aspilsan aracılığı ile üretilen batarya hücreleri aracılığı ile donatılmış olacağı tahmininde bulunuyor. Ancak verilen bu bilgilerin detayları net durumda değil.

Reeder markasının elektrik sektörü içerisine girişi, Türkiye de otomotiv alanı içerisinde yerli ve milli olan hamlelerini güçlendiren önemli bir adım haline geliyor. Firmanın bu stratejik olan hamlesi hem Türkiye’nin yerli üretim kapasitesini ve teknolojik ilerlemesini arttırırken hem de elektrikli otomobil rekabetini arttıracak.

Otomobile erişme durumu artacak, herkes araç sahibi olacak

Türkiye de elektrikli otomobil üretimlerine yönelik olarak artan ilgi ve yatırım durumları, ülkenin otomotiv sektörü içerisinde önemli bir dönüşüm gerçekleştiğinin bir göstergesi. Reeder markasının bu alanda yapacağı diriliş, yerli üretim olan elektrikli otomobil çeşitlilik durumunu ve erişilebilirlik durumunu arttırarak, sürdürülebilir çevre ve ulaşım dostu teknolojilerin benimsenmesi durumlarına katkıda bulunmasını hedefliyor. Araç piyasası çok fazla yükseldi. Yerli araç üretimi ile bu fiyatların azalacağı konuşuluyor.