Yeni yıl Memur ve Emeklilerin zamlı maaşlar hesaplara ne zaman yatacak?

Yeni yılın gelmesi ile milyonlarca memur ve milyonlarca emekli zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını büyük bir merakla beklemekte. Yüzde 49,25’lik artışlı maaşlarını ne zaman alacakları belli oldu.

Yeni yıl zamları tüm maaşları da etkiledi. Asgari ücrete de gelen zamlar ile Memur ve Emeklilerin maaşları da yüzde 49,25’lik bir artış gösterdi. Fakat memur ve emekliler bu zamlı maaşlarını ne zaman alacaklarını bilmiyorlardı. Yeni bir açıklama ile beraber ne zaman zamlı maaşlarını alacaklarını öğrendiler. Tüm memur ve emekliler bu tarih için dört gözle gündemi takip etmekte.

Memur ve Emekliler zamlı maaşlarını alacak

Türkiye İstatistik Kurumu kısaca TÜİK tarafından açıklanmış olan enflasyon rakamları doğrultusunda memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25 oranında, işçi ve BağKur emeklilerine ise yüzde 37,57 oranında zam yapıldı. Yalnız bu zamlı olan maaşları ne zaman alabilecekleri ise merak konusu olmuştu. Büyük bir merak konusu olan bu zamlı maaşların ne zaman yatacağı hususunda yeni açıklama yapıldı. Yeni oran ile birlikte 15 milyon 600 bin emekli ve 4 milyon memur Ocak ayında maaşlarını zamlı bir şekilde alacak. Memur ve Memur Emeklileri bu haber ile gözlerini tam tarihe dikti.

Zamlı maaşların ödeme tarihi 1 ila 14 gün arasında gerçekleşecek

Yeni yıl zam oranlarının belirlenmesi ile beraber tüm gözler bu zamlı oranlarla yatırılacak olan maaşların tarihine dikildi. Memur ve Memur Emeklileri zamlı olan maaşlarını ne zaman alacaklarını büyük bir merak içerisinde beklemektedirler. Yeni yapılan zam oranları ile beraber 15 milyon 600 bin emekli ve 4 milyon memur, zamlı maaşlarını Ocak ayında alacakları açıklandı. Zamlı maaşların ödeme tarihi ise 1 ila 14 gün arasında gerçekleşeceği bilgisi verildi. SGK kapsamında bulunan emekliler 17 Ocak itibari ile BağKur emeklileri ise 25 Ocak itibari ile zamlı maaşlarını çekebilecekler. Bu gelişmeler ile beraber, kamu görevlilerinin maaşlarında da artış ve ek ödeme yapılacak. Bu da milyonlarca kişinin finansal durumunu olumlu etkileyecek.

Exit mobile version