Yerli 5G hamlesi hakkında yeni açıklama! 5G nedir? 5G ne işe yarar?

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan yerli 5G hamlesi hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, 5G nedir? 5G ne işe yarayacak? İşte 5G hakkında bilinmesi gerekenler.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, 5G hakkında açıklamalarda bulundu. Karagözoğlu tarafından yapılan açıklamalarda, “Uçtan uca yerli ve milli 5G hedefimiz doğrultusunda paydaşlarımızla daha da hızlı adımlarla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerini kullanıldı. Bu nedenle vatandaşlar 5G teknolojisinin ne işe yaradığını merak ediyorlar. İnternet sayfaları üzerinde “5g nedir?” araştırmaları yapılıyor.

5G teknolojisi nedir?

5G teknolojiden mobil telefonların kullandığı hücresel ağlarda bulunan teknolojik alt yapının yeni kurallar ile yeniden yapılandırılması olarak bahsedilebilir. 5G teknolojisi altyağının 5 kere değiştirilmesi anlamına geldiğinden her değiştiğinde tüketicilerin yeni cihazlar satın alması gerekir. 5G teknolojisi 4G iletişiminden 20 kat hızlı bir teknoloji olarak nitelendiriliyor. Bu teknoloji sayesinde yüksek çözünürlüklü bir filmi indirmek ortalama süratlerle yalnızca 15 saniye sürecek.

Exit mobile version