Yerli Aşı TURKOVAC Aşısını Kimler Olabilir? Nasıl Randevu Alınır?

Koronavirüse karşı geliştirilen tamamen yerli ve mili olan aşı Turkovac kullanılmaya başladı mı? vatandaşlar merakta Turkovac aşısını kimler olabilir? Turkovac aşısı randevusu nasıl alınır? , Sağlık Bakanlığı ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen yerli ve milli aşı Turkovac merakla takip ediliyor.

Turkovac aşısının faz 3 çalışmalarının tamamlanması için gönüllü vatandaşlara uygulanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşlara Turkovac aşısı için çağrıda bulunmuş, “Turkovac’ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir! 3. doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac’ta, en az 3.000’imiz Turkovac’ı tercih etmeli” ifadelerini kullanmıştı.

3 Bin Gönüllüye Turkovac Uygulanacak

Henüz faz 3 aşamasında olan Turkovac aşısının ne zaman seri üretime geçeceği açıklanmadı. Fakat Sağlık Bakanı Koca yaptığı açıklamalarda aşının seri üretime geçmeden önce hatırlatma dozu olarak 3 bin gönüllü üzerinde uygulanması çağırısında bulundu.

Turkovac Aşısını Kimler Yaptırabilir?

18-59 yaş aralığında henüz covid-19 geçirmemiş ve iki doz koronavirüs aşısı yaptırmış olan kişilere hatırlatma dozu olarak uygulanacak.

Turkovac Aşı Randevusu Nereden Alınır?

Yerli aşı Turkovac aşısı için gönüllü olmak isteyen vatandaşlar “enabiz.gov.tr” sitesinden “Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol” butonuna tıklayarak “3. doz hatırlatma Kovid-19 aşımı inaktif Kovid-19 TURKOVAC aşısı ile yaptırmak istiyorum” seçeneğini seçerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Exit mobile version