Yerli Aşı TURKOVAC Ne Kadar Koruma Sağlıyor? Kimler Olabilir? Nasıl Randevu Alınır?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün resmi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 3 milyon vatandaşın hala 3. doz koronavirüs aşısını yaptırmadığını hatırlatarak 3. doz aşılarda Turkovac aşısının tercih edilmesini belirtti. Bakan Koca, “Yaklaşık 3 milyon kişi zamanı gelen Üçüncü Doz aşısını henüz yaptırmadı. Bilim insanları üçüncü dozu Koruma Kalkanı Dozu şeklinde adlandırıyor. Üçüncü doz aşınızı yaptırın. 18-59 yaş arasında ve sağlıklıysanız 3. Doz için Turkovac da tercih edebilirsiniz” ifadelerini kullandı. Bakan Koca’nın hatırlatması üzerine vatandaşlar Turkovac aşısını araştırmaya başladı. Kimler Turkovac aşısı olabilir? Aşı olmak için nasıl randevu alınır detaylar haberimizde…

Koronavirüse karşı geliştirilen tamamen yerli ve mili olan aşı Turkovac gönüllülere uygulanmaya başladı. Sağlık Bakanlığı ve Erciyes Üniversitesi işbirliği ile geliştirilen yerli ve milli aşı Turkovac merakla takip ediliyor.

Turkovac aşısının faz 3 çalışmalarının tamamlanması için gönüllü vatandaşlara uygulanacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada vatandaşlara Turkovac aşısı için çağrıda bulunmuş, “Turkovac’ı Türkiye’nin hizmetine sunmaya hazırlanıyoruz. Daha önce 2 doz aşı yaptırmış, Covid-19 geçirmemiş, 18-59 yaş arası sağlıklı herkes bize destek olabilir! 3. doz aşı tercihi serbest. Ama madem gönüller yerli aşı Turkovac’ta, en az 3.000’imiz Turkovac’ı tercih etmeli” ifadelerini kullanmıştı.

Turkovac Aşısını Kimler Yaptırabilir?

18-59 yaş aralığında henüz covid-19 geçirmemiş ve iki doz koronavirüs aşısı yaptırmış olan kişilere hatırlatma dozu olarak uygulanacak.

Turkovac Aşı Randevusu Nereden Alınır?

Yerli aşı Turkovac aşısı için gönüllü olmak isteyen vatandaşlar “enabiz.gov.tr” sitesinden “Aşı Çalışması İçin Gönüllü Ol” butonuna tıklayarak “3. doz hatırlatma Kovid-19 aşımı inaktif Kovid-19 TURKOVAC aşısı ile yaptırmak istiyorum” seçeneğini seçerek başvuruda bulunabilirsiniz.

Henüz faz 3 aşamasında olan Turkovac aşısının ne zaman seri üretime geçeceği açıklanmadı.

Exit mobile version