Yerli otomobil fiyatı ne kadar olacak? TOGG CEO’su açıkladı!

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamayla C-segment Sedan modeli için hazırlığa başladıklarını ve C-segment SUV araçları 2023’in ilk çeyreğinde piyasada olacağını açıklamıştı. TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, şimdi ise aracın merakla beklenen fiyatlandırma politikası hakkında bir açıklamada bulundu.

TOGG, rekabetçi bir fiyatlandırmayla gelecek

Dünya Gazetesi’nin haberine göre; Şeref Oğuz, Hakan Güldağ ve Vahap Munyar ile bir görüşme gerçekleştiren TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, aracın fiyatının 2022’nin sonunda veya 2023’ün başında belirleneceğini duyurdu.

Karakaş, otomobil piyasaya çıktığında elektrikli araçların daha da yaygınlaşmamış olacağını öngördüğünü, bundan dolayı aracın elektrikli otomobillerden ziyade, daha çok içten yanmalı ve dizel araçlarla rekabet halinde olacağını belirtti.

TOGG’un bataryası ve aracın dolu bir şarjla gidebileceği menzille ilgili de açıklamalarda bulunan Karakaş, otomobilin 30 dakikanın altında bir hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa erişeceğini kaydetti. TOGG’un 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarıyla sunulacağının altını çizden Karakaş, üstün şarj alt yapısı geliştirdiklerini ve nüfusun yoğun olarak bulunduğu yerlerde 25 kilometrekarede bir şarj ünitesi konumlandıracaklarını kaydetti.

Exit mobile version