Yerli otomobil TOGG’un fiyatı ne kadar olacak?

Türkiye’de en merak edilen konulardan bir tanesi de yerli otomobil TOGG’un fiyatının ne kadar olacağı. Özellikle artan araba fiyatlarından sonra TOGG fiyatları daha fazla araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yeni açıklamalarda bulundu.

Dünyada yaşanan çip krizi araç fiyatlarının artmasına neden oldu. Bu nedenle Türkiye’de bir çok kişi araba fiyatlarını araştırıyor. Vatandaşlar yerli otomobil TOGG’un da ne kadar olacağını merak ediyorlar.

Bu kapsamda Bakan Varank tarafından yapılan açıklamalarda şu ifadeler kullanıldı:

“Aracın fiyatı şu andan belli değil. Şunun sözünü veriyor arkadaşlar. Araç kendi sınıfında Türkiye’deki araçlarla yarışacak bir fiyattan piyasaya çıkacak ”

Bakan Varank doğuştan elektrikli otomobil ile ilgili değerlendirmesinde ise “Otomotiv endüstrisindeki değişimi biz daha erken görerek doğuştan elektrikli, otonom özellikleri olan ve fikri mülkiyet hakları yüzde 100 bize ait olan, bu sayede de çok farklı teknolojileri çok kolay bir şekilde entegre edebildiğimiz bir projeyi başlatmıştık. O projede planlandığı şekilde gidiyor. Bundan memnunuz” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version