Yeşilçam’ın sevilen yıldızı hayatını kaybetti

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden biri olan Sevda Ferdağ, 81 yaşında hayatını kaybetti. Sabah saatlerinde Cihangir’deki evinde vefat eden Ferdağ, 150’den fazla filmde rol alarak Yeşilçam’a damgasını vurmuştu.

Sevda Ferdağ kimdir?

1942 yılında Edremit’te doğan Ferdağ, 1958 yılında “O Günden Sonra” adlı filminde rol aldı. İlk filmi başarısız olunca Almanya’ya yerleşti, ancak ablasının ısrarıyla 1963 yılında Türkiye’ye geri döndü. “Azrailin Habercisi” filmiyle oyunculuğa yeniden başlayan Ferdağ, bu filmle büyük bir çıkış yakaladı.

Ferdağ’ın unutulmaz filmleri

1963’ten 2009’a kadar 150’den fazla filmde rol alan Ferdağ, “Kapıcılar Kralı”, “Sarmaşık Gülleri”, “Yalan Dünya”, “Hababam Sınıfı”, “Neşeli Günler”, “Köyden İndim Şehire”, “Mavi Mavi” ve “Aşk Mabedini Yıkmak Yasaktır” gibi birçok unutulmaz filmde rol aldı.

Ferdağ’ın başarıları

Ferdağ, oyunculuktaki başarısıyla birçok ödüle layık görüldü. 1977 yılında “Kapıcılar Kralı” filmindeki rolüyle Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” ödülünü kazandı. 1982 yılında ise “Göl” filmindeki rolüyle Altın Kelebek Ödülü’ne layık görüldü.

Mekanı cennet olsun, başsağlığı diliyoruz…

 

Exit mobile version