Magazin

Yeşilçam’ın usta oyuncusundan acı haber: Hayatını kaybetti!

Yeşilçam’ın usta oyuncusundan acı haber geldi. Bir süredir hastalıklarla mücadele eden Sevda Ferdağ, hayatını kaybetti. Oyuncunun vefat haberini Film-San Vakfı duyurdu. Vakıf tarafından başsağlığı mesajı yayınlandı.

Yeşilçam’ın yıldızlarından oyuncu Sevda Ferdağ, dün sabah saatlerinde İstanbul Cihangir’deki evinde hayata gözlerini yumdu. Film-San Vakfı oyuncunun vefat haberini “Türk sinemasının önemli oyuncularından Sevda Ferdağ’a Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” açıklamasıyla duyurdu.

SEVDA FERDAĞ KİMDİR?

1942’de Edremit’te doğan Sevda Ferdağ, 1958’de rol aldığı O Günden Sonra filminin başarısız olması sonucu Almanya’ya yerleşti. Ablasının ısrarlarıyla 1963’te Türkiye’ye dönen Sevda Ferdağ, ‘Azrailin Habercisi’ ile oyunculuğa yeniden başladı. Bu filmle büyük ilgi gören Ferdağ, 2009’a kadar yaklaşık 150 filmde rol aldı. Oyuncunun en çok bilinen filmlerinden biri de Kapıcılar Kralı (1976). Yönetmenliğini Zeki Ökten’in yaptığı, senaryosunu Umur Bugay’ın yazdığı filmin başrollerinde Kemal Sunal, Sevda Ferdağ, Bilge Zobu ve Sevil Üstekin’in yer alıyordu.