Gündem

Yılbaşı heyecanı ile planlar yapılırken flaş iddia! Yılbaşında yasak olacak mı?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı, yeni yıla sayılı günler kala milyonların odaklandığı konulardan oldu. Geçtiğimiz sene koronavirüsü nedeniyle uygulanan kısıtlamaların ardından, bu sene 31 Aralık-1 Ocak 2022’de sokağa çıkma yasağının durumu için gözler İçişleri Bakanlığı açıklamalarına çevrildi. Özellikle Avrupa’da, vaka ve ölüm sayısı artışıyla sıkı önlemlerin getirilmesi ve omicron varyantının endişelere neden olması Yılbaşı kısıtlamalarını akıllara getirdi. Peki, yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı? İşte tüm detaylar…

Yılbaşı çocuklar için ne anlam ifade ediyor? - İndigo Dergisi

 

Geçen sene kısıtlama uygulandı. Bu sene ne olacak?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı, geçtiğimiz yıl pandemi etkilerini en az seviyeye indirmek amacıyla yürürlüğe konmuştu. Geride bıraktığımız yıl, 31 Aralık 2020 Perşembe günü saat 21.00’den başlayan, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayan ve 4 Ocak 2021 Pazartesi günü sona eren bir sokağa çıkma kısıtlaması olmuştu.

KKTC'de yılbaşı kutlamaları yasaklandı | Güncel Kıbrıs

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı, geçtiğimiz yıl pandemi etkilerini en az seviyeye indirmek amacıyla yürürlüğe konmuştu. İçişleri Bakanlığı tarafından yürürlüğe koyulan yılbaşında sokağa çıkma yasağının bu yıl uygulanıp uygulanmayacağı konusunda henüz bir netlik bulunmuyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yapılan AK Parti MYK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada dünya gündeminde yer alan Omicron varyantının ülkemizde vakasına şuan için ülkeyi tehdit etmediğini söylemişti. Bu bilgilerin doğrultusunda bugün için yılbaşı gecesinde sokağa çıkma yasağı  uygulanması konusunda bir karar alınmış değil.

Turizm merkezlerine yılbaşı dopingi

“Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , AK Parti MYK toplantısı sonrası omicron varyantı ile ilgili :”Türkiye’de şu anda vaka görülmedi. Varyantın olması da zaten önlemlerimizi değiştirmiyor. Dün Uğur Hoca’yla görüştüm. 1-2 hafta içinde MRNA aşısının yeni varyant üzerindeki etkinliğini açıklayacaklar. Yeni bir aşı içeriğine ihtiyaç olup olmadığı belli olacak.” şeklinde konuştu.

Yeni varyant için henüz ilave tedbire ihtiyacın olmadığı belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kapanma ile ilgili sorulan sorulara verdiği cevabında: “Bir kapatma düşünmüyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’de görülmediği için belirtilerin tam olarak bilinmediğini söyleyen Koca, “Bulaşıcılığı deltadan daha yüksek ama sürveyans daha düşük bile olabilir ama birkaç hafta içinde netleşir” ifadelerini kullandı.