Yıllardır ücretsiz olarak yapılıyordu! O uygulama emekliler için yasaklandı

Türkiye’de 16 milyonu aşkın emeklinin önemli bir kısmı yaşlı nüfustan oluşmaktadır. Bu durum, bazı emekli uygulamalarının çalışanların refakati eşliğinde yapılmasını gerektirebildiği belirtilerek ancak son yaşanan değişiklikler, milyonlarca emekliyi doğrudan etkileyen yeni durumlar ortaya çıkardığı da paylaşıldı.

EYT Düzenlemesi ve Emekli Sayısındaki Artış

Meclis’ten geçen EYT düzenlemesi, Türkiye’deki emekli sayısını 16 milyonun üzerine çıkardığı belirtilerek bu artış, yakın gelecekte Bağ-Kur tarafında yapılacak düzenlemelerle birlikte 17.5 milyona ulaşması beklendiği ve bu durum, emekli vatandaşların önemli bir bölümünün ‘yaşlı nüfus’ arasında yer almasına neden olduğu bildirildi.

Yaşlı nüfusun teknolojiye yabancı olması, günlük bankacılık işlemlerini gerçekleştirmede zorluk yaşamasına sebep olmaktadır. Milyonlarca emekli, ATM kullanımındaki teknik eksiklikler nedeniyle maaşlarını bankaların veznesinden almaktadır.

Yeniden Banka Veznelerinden Para Çekme Dönemi

Geçtiğimiz yıllarda veznelerden işlem yapabilme ve para çekme limitlerinin artmasıyla birlikte emekli vatandaşlar, banka veznelerinden maaşlarını çekmeyi tercih ettikleri bilinirken ancak bu durum, bankaların yeni bir kısıtlama getirmesiyle sınırlandığı bildirildi.

Ayrıca bankaların yoğunluğu önlemek amacıyla gişelerden para çekme limitini 20 bin TL’ye yükseltmesi, milyonlarca emekli için önemli bir sorun haline geldiği belirtilerek bu değişiklik, ATM kullanmayı bilmeyen ve yalnız yaşayan emekliler için büyük bir zorluk oluşturduğu aktarıldıç.

Emeklilerin Talepleri

Emekliler, özellikle özel bankalar olmak üzere finans kuruluşlarına bu konudaki rahatsızlıklarını iletmekte ve gişe işlemlerinde para çekme sınırından muaf tutulmayı talep etmektedirler. Bu talepler, emeklilerin günlük bankacılık işlemlerini daha kolay ve erişilebilir hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Exit mobile version