Eğitim

YKS ek tercihleri ne zaman bitecek?

YKS ek tercih ile ilgili detaylar üniversite sınavına giren adayların gündeminde bulunuyor. YKS ek tercih listelerini hazırlayanlar tercih sonuçlarını, tercihini yapmayan adaylar ise tercih sürecinin biteceği günü araştırıyorlar. Peki 2022 YKS ek tercihleri nasıl yapılır ve ne zaman bitiyor? YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

YKS ek tercih süreci 13 Ağustos tarihinde bitecek,. 14 Ağustos tarihine kadar YKS ek tercih ödemesi gerçekleştirilecek. YKS ek tercihleri, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulamasından bireysel olarak kendileri yapacaklardır.

YKS EK TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olmadı. YKS ek tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih belli olduğu zaman habere eklenecek.

YKS EK TERCİH KAYITLARI NE ZAMAN YAPILIR?

YKS ek yerleştirme kayıtları 26 Eylül – 30 Eylül tarihleri, YKS ek tercih sonuçları elektronik kayıtları ise 25 Eylül – 28 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

YKS EK TERCİH ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazıbulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lereyönlendirebileceklerdir.Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracakadaylar hariç)Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracakadaylar hariç)Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubelerING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)İş Bankası’nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığıVakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden veATM’den ücret yatırılmaz.)*Yerleştirme ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan“ÖDEMELER” alanından kredi kartı /banka kartıyla da yatırılabilecektir.