Eğitim

YKS sınav yeri için 5 tercih zorunlu mu? YKS tercih bilgisi işte sizlerle…

YKS, başvuru sürecinin başlaması ile birlikte, adaylar, YKS başvuru işlemlerini tamamlaya başladı. YKS sınav merkezi tercih edecek olan adaylar, karşılarına çıkan 5 tercih zorunlu mu? Sorusuna yanıt arıyor. Sorunun cevabı işte sizlerle...

2024 yılı YKS başvurular 1 Şubat itibariyle başladığı ve 26 Şubat tarihine kadar devam edeceği YKS’ye girecek adaylara duyuruldu. Başvurular elektronik ortamda ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya ÖSYM’nin internet adresi üzerinden yapılacak adaylar için YKS başvuru süreci ile ilgili bilgileri haberimizin devamında bulabilir.

Beş farklı tercih yapması zorunlu!

2024 YKS için başvuru yapacak, her adayın sınav yerini seçerken, 5 farklı tercih yapmanın zorunlu olduğu bilgisi verildi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından zorunlu olan sınav merkez tercihi, adaylara esneklik ve seçenek sunmayı amaçlandığı bildirildi.

YKS sınav merkezi tercihi!

Başvuru işlemlerinin 26 Şubat tarihine kadar devam edeceği YKS başvurular 5 sınav merkezi tercihi alanı bulunmakta olup, 1. ve 2. Sınav Merkezi Tercihleri, adayın adresinde yer alan merkez, okulunun bulunduğu merkez ya da bu merkezlere yakın olan, sınav merkezlerinden biri yazılması gerektiği bilgisi verildi. Diğer Sınav Merkezi Tercih alanlarına ise tercih edilen diğer sınav merkezleri yazılması gerektiği ile ilgili bilgi verildi.

ÖSYM tarafından yayınlanan, YKS sınav başvuru şartları için tıklayınız.