YKS sınavına girecekler dikkat: Duyuru yapıldı!

YKS ile ilgili açıklama yapıldı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) başvuranların sayısının 3 buçuk milyon adayların nelere dikkat edeceği konusunda açıklama yapıldı. Peki YKS sınavına girecek olan öğrenciler nelere dikkat etmeli? İşte detaylar

DUYURU YAPILDI

Hürriyet’te yer alan habere göre; 18 Haziran Pazar günü saat 10.15’te yapılacak ikinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi’ne (AYT) 2 milyon 573 bin 156 aday başvurdu. 18 Haziran Pazar günü saat 15.45’te gerçekleşecek üçüncü ve son oturumolan Yabancı Dil Testi’ne (YDT) ise İngilizce’den 316 bin 572, Arapça’dan 13 bin 774, Almanca’dan 4 bin 705, Fransızca’dan 1745 ve Rusça’dan 1218 kişinin sınava girmesi bekleniyor.

NELERE DİKKAT ETMELİ

ÖSYM tarafından yayınlanan kılavuza göre adayların dikkat etmesi gereken noktalar şöyle:

– Sınava girecek adayın yüzü, kimlik tespitini sağlayacak biçimde açık olmalı.- Adayların sınava girecekleri binanın kapısında, sınav saatinden en az 1 saat önce hazır bulunmaları gerekiyor.

– Adaylar sınavın sabah oturumunda saat 10.00’dan sonra, öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.- YKS’de sayısal, sözel veya eşit ağırlık puanıyla bir lisans programına yerleşmek isteyenlerin AYT oturumuna katılması zorunlu.

– Sınava gelirken adayların Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurması gerekiyor. Belgelere ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.

KALEM VE SİLGİ DAĞITILACAK

– Adaylar fotoğraflı nüfus cüzdanı ya da fotoğraflı T.C. Kimlik Kartı veya geçerlilik süresi dolmamış fotoğraflı pasaportun aslını yanlarında bulundurmalı.- İki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete ve şeker içeren kutular sınav salonlarında görevliler tarafından dağıtılacak.

– Soru kitapçığı numarası yazılıp kodlanmayan veya yanlış yazılıp kodlanan cevap kâğıtları optik okuyucuda okunamadığından adaylar bu işlemleri doğru yaptığından emin olmalı.,

– Adaylar işaretlediği bir cevabı değiştirmek istediğinde silme işlemini çok iyi yapmalı

SORU SORANIN SINAVI GEÇERSİZ

– Etiketi çıkartılmış şeffaf pet şişe içerisinde su hariç yiyecek, cüzdan, cep telefonu, kalem, silgi, kalemtıraş, yüzük, kolye, küpe sınav salonuna alınmayacak.

– ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre sınav süresince adayların

– Konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri

– Salondaki görevlilere soru sormaları

– Müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları

– Cevaplama süresi başlamadan soruları okumaya başlamaları ve cevap kâğıdının cevap seçenekleri alanında işaretleme yapmaları,- Soru ve cevapları cevap kâğıdının arkasına yazmaları

– Birbirleriyle kalem, silgi alışverişini yapmaları

– Sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasak

– Sınav süresi bittiği halde soruları okumaya ve cevap kâğıdında işaretleme yapmaya devam etmeleri

Bu yasaklara uymayan adayın sınavı geçersiz sayılacak.

Exit mobile version