Eğitim

YKS sınavına girenler: 9 Gün içerisinde bunu yapmanız gerekiyor!

Bu yıl milyonlarca aday 18-19 Haziran’da düzenlenen YKS sınavlarına katıldı. Adaylar sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla beklerken, aynı zamanda ÖSYM’nin açıklamalarından da haberdar olmak istiyor. ÖSYM tarafından son yapılan açıklamalara göre ise okul birincisi olan adayların 9 gün içerisinde bilgileri kontrol etmesi ve hata olanların düzelttirmesi gerekiyor.

ÖSYM yaptığı yazılı açıklama ile okul birincilerine duyuruda bulundu. Yapılan duyuruya göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul birincisi olan adayların bu bilgilerini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 06-25 Temmuz 2022 tarihleri arasında kontrol etmeleri; okul birincisi bilgisinde eksiklik veya hata olan adayların 25 Temmuz 2022 tarihi saat 16.00’ya kadar MEB e-okul sisteminde gereken düzeltmeleri yaptırmış olmaları gerekiyor. Belirtilen tarih aralığında düzeltme yapmayanların, daha sonra düzeltme değişiklikleri yapılmayacak.

YKS sonuçlarına 4 gün kaldı

Öte yandan milyonlarca adayın beklediği YKS sonuçlarına 4 gün kaldı. 4 Gün sonra yani 20 Temmuz tarihinde adaylar ÖSYM tarafından açıklanan sonuçlara erişim sağlayabilecekler.