YKS’ye girenler dikkat! ÖSYM son tarihi duyurdu

YKS ek tercih tarihleri için gözler ÖSYM’ye çevrilmiş durumda. İlk tercihlerinde yerleşen adaylar üniversite kayıt işlemlerini tamamladılar. Üniversite kayıtlarının da sona ermesiyle “YKS ek tercihler ne zaman başlayacak?” sorusu araması sıklaştı. Hedefledi üniversite ve bölüme yerleşebilmek için ek tercihlerde bulunacak adaylar YKS ek tercih kılavuzunu araştırıyor. Peki, YKS ek tercihler başladı mı? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YKS ek tercih tarihleri belli oldu. YÖK, Twitter adresinde YKS ek tercih tarihleri ile ilgili paylaşım gerçekleştirdi. YÖK’ün paylaşımına göre YKS ek tercihleri 7-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınladı. 2022 ÖSYM YKS tercih kılavuzuna göre, ek yerleştirmelerin nasıl yapılacağan ilişkin detaylar paylaşıldı. Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköğretim programlarının 2022-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.

Exit mobile version