Eğitim

YKS’ye katılacak olanlar dikkat: Kimlikler ile ilgili duyuru yapıldı!

Bu yıl YKS’ye katılacak olanları ilgilendiriyor. Kimlikler ile ilgili duyuru yapıldı. Söz konusu duyuru Valilik resmi sayfası üzerinden yayınlandı. Bu yıl YKS’ye katılacaklar için İl Nüfus Ve Vatandaşlık Müdürlüğü duyuruda bulundu.

Söz konusu duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

18-19 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavına (2022-YKS) katılacak adaylardan; Nüfus cüzdanını veya T.C. Kimlik Kartını kaybeden ve yeniden çıkarmak isteyen adaylar için “Sınava Giriş Belgesi” ile 1 adet fotoğrafını yanında getiren adaylara yeni kart düzenleninceye kadar geçerli olacak “Geçici Kimlik Belgesi” verilmesi için Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bergama, Bornova, Buca, Çiğli, Gaziemir, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Kemalpaşa, Konak, Menemen, Narlıdere, Ödemiş, Tire ve Torbalı İlçe Nüfus Müdürlükleri 18 Haziran 2022 Cumartesi günü 07.00-17.00 saatleri arasında, 19 Haziran 2022 Pazar günü 07.00-15.30 saatleri arasında açık tutulacaktır.

Sınava giriş belgeleri nereden alınacak?

Sınava katılım saplayacak olanlar, Sınava Giriş Belgesini, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden 01 Haziran 2022 tarihinde saat 08.00’den itibaren T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile edinebileceklerdir.

Kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, şeker, peçete, ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyecek sınava girilecek olan binaya getirilmeyecektir.