Yolcu otobüsü feci şekilde kaza yaptı: 9 kişi hayatını kaybetti, 30 yaralı var!

Acı haber Mersin’den geldi. Yolcu otobüsü sürücüsünün kontrolünden çıkarak, bariyerlere çarpmasının ardından devrildi. Meydana gelen kazanın ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Kaza sonucunda 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi ise yaralandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan kazayla ilgili açıklama geldi.

Feci kaza, saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya Karayolu ilçe çıkışında yaşandı. Alınan bilgilere göre, Dilmenler Mardin Seyahat’a ait sürücüsünün kimliği henüz öğrenilemeyen yolcu otobüsü, yağış nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak devrildi. Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine sağlık itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi.

9 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla çevredeki hastaneye kaldırılarak, tedavi altına alındı.

BAKAN YERLİKAYA’DAN KAZAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Mersin’deki korkunç kaza ile ilgili bir açıklamada İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’dan geldi. Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada kaza anına ilişkin görüntüleri de paylaştı. İşte Yerlikaya’nın yaptığı o açıklama:

“Bugün saat 01.15 sıralarında Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında şehirler arası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 9 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.
Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım.”

Exit mobile version