Teknoloji

YouTube Deepfake ve yapay zeka içeriklerine karşı önlem alıyor

YouTube, son blog yazısında, yapay zeka tarafından üretilen “deepfake” videolar için yeni içerik yönergelerini duyurdu. Platform, içerik üreticilerinden yapay zeka tarafından üretildiğini belirtmelerini isteyecek ve bu bilgi verilmezse videoları kaldıracak.

Bu hamle, özellikle sanatçıların seslerini taklit eden müzik içeriklerini engellemek ve müzik endüstrisi ortaklarını korumak amacıyla yapıldı. The Verge’e göre, içerik oluşturucuların yapay zeka tarafından üretilen içerikleri yüklerken bu durumu belirtmeleri gerekecek. Aksi takdirde, içeriğin yanlış etiketlenmiş veya yapay zeka tarafından üretilmiş olduğu tespit edilirse, video platformdan kaldırılacak.

Yeni yatırımlar yolda

YouTube ayrıca, yapay zeka tarafından üretilen içerikleri doğru bir şekilde tespit edebilmek için yatırım yapmayı planlıyor. Bu yeni politika, kullanıcıların kimliği belirlenebilir kişilerin taklit edildiği videoların kaldırılmasını talep etmelerine de olanak tanıyacak. Yapay zeka tarafından sanatçı seslerini taklit eden müzik içerikleri de platformdan kaldırılacak.