Yüksek lisans öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kimler öğrenci affından faydalanabilecek?

Öğrenci affı konusu dün gündeme bomba gibi düşmüştü. Yüksek lisansı bir sebepten yarıda kalanlar ise araştırmalara başladı. Peki, yüksek lisans öğrenci affı kimleri kapsıyor?, kimler öğrenci affından faydalanabilecek?

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu tarafından yapılan açıklama dün binlerce kişinin sevinmesine neden oldu. Akbaşoğlu açıklamasında, lisans ve yüksek lisans öğrencileri için öğrenci affı çalışması başlattıklarını ifade etti. Söz konusu aftan ise kimlerin faydalanabileceği merak konusu oldu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Bunu yaparken de elbette ki sistemin dışında şu an kalan öğrencileri dikkate alır. Eğitim-öğretim kalitesini dikkate alır. Buna ilişkin mutlaka bir çalışma yapar. Yapacağımız çalışma elbette ki yükseköğretimin gelecekte alacağı istikametle, üniversitelerimizin eğitim-öğretim meşgalesiyle çok yakından alakalıdır diye düşünüyorum. Bu konularda tabii ki af konusunda da öğrenci affı konusunda da artık bilindik, konvansiyonel, alışılmış yöntemlerin ötesinde öğrencilerin üretkenliğini, öğretim elemanlarının gayretlerini ve üniversitelerin elbette ki bu konudaki içinde bulunduğu eğitim-öğretim düzeyini dikkate alarak bir çalışma yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Yüksek lisans öğrenci affı kimleri kapsıyor?

Yüksek lisans öğrenci affının kimleri kapsadığına ilişkin detaylı bilgi henüz verilmedi. Ancak Temmuz ayı ile beraber detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Kimler yüksek lisans yapıyor?

Türkiye’de lisans eğitiminden sonra bir alanda uzmanlaşmak ve akademik kariyer yapöak isteyenlerin yüksek lisans yapmaları gerekiyor.

Exit mobile version