Yüksek ödeme almak isteyenlere, bankaların mevduat getirileri hesapladı!!!

Son zamanlarda popüler yatırım araçları arasında yer alan, mevduat faizlerindeki artış yatırımcıları cezbederken, elinde 100 bin lirası olanların vade sonunda elde edeceği net gelir hesaplandı. İşte mevduat faiz oranları ve net getiri hesabı....

100 bin TL’nin 12 aylık vadeli mevduat faizi ne kadar?

Elinde 100 bin TL’si olanların yüzünü güldürecek mevduat faizleri yüzde 47’e kadar yükselirken, yüzde 47 faizle parasını, bir yıl boyunca mevduata yatıran kişiler, yıl sonunda yüksek bir ödeme alabilecek.

100 bin TL mevduat hesabı kapsamında, bankaların bir yıl sonunda faiz getirisi şu şekilde hesaplamaktadır:

Vadesi gelmeden yatırılan para çekilirse ne olur?

Banka ile anlaşılan süreden önce, vadeli olarak yatırılan nakdin bir kısmını yahut tamamı geri alınması durumunda, faiz getirisi elde edemez. Bu durum bazı bankalara göre değişkenlik gösterirken, nadiren de olsa, bazı vadeli mevduat ürünlerinde, vadeli mevduatın bir kısmı çektikten sonra kalan kısmı için faiz ödemesi yapabiliyor. Banka tarafından uygulanan bu uygulama, ilerideki günlerde ihtiyaç doğrultusunda, faiz gelirin tamamen kayıp etmeden, yatırılan nakdin bir kısmını kullanmasını sağlayarak ek avantaj sağlayabiliyor.

Elinde nakdi olan yatırımını vadeli mevduat hesabında değerlendirmek isteyen kişiler, bankaların sunmuş olduğu avantajları bankaların, resmi web sitesi üzerinden öğrenebilir.

Exit mobile version