Yükseköğrenim burs başvuruları 21 Kasım’da başlıyor: 30 Kasım 2022’de sona erecek!

Beklenen duyuru yapıldı. Yükseköğrenim burs başvuruları 21 Kasım 2022 tarihine başlıyor. Başvurular 30 Kasım 2022’de sona erecek. Başvuru yapmak isteyenler için gerekli bilgiler ise Vakıflar Genel Müdürlüğü internet sayfası üzerinden açıklandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2022 – 2023 eğitim yılı burs/eğitim yardımı başvuru duyurusu yapıldı. Yapılan duyuruya göre, başvurular için tarihler belli oldu. Verilen takvimde ortaöğrenim eğitim yardımı için başlangıç tarihi 7 Kasım, yükseköğrenim bursu için başlangıç tarihi 21 Kasım, yabancı uyruklu öğrenci bursu için başvuru tarihi ise 21 Kasım 2022 olarak açıklandı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü burs başvuruları için şu ifadeler kullanıldı:

2022 – 2023 eğitim yılı burs/eğitim yardımı başvuru takvimimiz belli olmuştur. Başvurular aşağıda belirtilen tarihlerde alınacak olup burs başvuru, başvuru değerlendirme ve sonuç açıklama dönemlerine ilişkin tüm duyurular www.vgm.gov.tr internet sitemiz üzerinden duyurulacaktır.
Yeni eğitim yılında tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

DİKKAT!

Geçtiğimiz eğitim yıllarında sosyal medyada ve internette Vakıflar Genel Müdürlüğü bursları ile ilgili yanlış haberler yapıldığı ve başvuru alma adı altında kişisel verilerin toplanması amacıyla sahte sayfa ve hesaplar yayınlandığı görülmüştür. Bu nedenle bu türden sahte haber, sayfa ve hesaplara itibar edilmemesi ve Genel Müdürlüğümüz bursları ile ilgili her türlü duyuru ve başvuru işlemlerinin www.vgm.gov.tr adresi üzerinden takip edilmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Aşağıdaki öğrencilere burs verilmez:

Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrenciler.

Yabancı uyruklu öğrenciler.

Polis Akademisi ile askeri okul öğrencileri.

Ek süre öğrenim gören öğrenciler.

Yüksek lisans ve doktora öğrencileri.

Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrenciler.

Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrenciler.

Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrenciler.
(2) Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenen burs kontenjanının %10’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir. Bu öğrencilere burs miktarının iki katına kadar ödeme yapılabilir.

Exit mobile version