Gündem

Yükselişe Geçmişti; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten Uyarı Gecikmedi: Gram Altında Ekran Fiyatlarına Kanmayın!

Bir süredir düşüşle olması nedeniyle yatırımcısını korkutan altında hareketli günler yeniden başladı. Haftaya yükselişle başlayan gram altın bugün de yükselişini sürdürdü. Analistler, yükseliş için Amerikan Merkez Bankası FED’in yeni açıklamalarını sebep gösterirken; Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, fiyatlar konusunda altın yatırımcısını bir kez daha uyardı.

Gram Altın Yükselişe Geçmeye Başladı

Altın piyasalarında başlayan hareketlilik ilk olarak gram altında hissedildi. Güne yükselişle başlayan gram altın, yüzde 1,1 üzerinde bir artış kaydederek, gün içerinde 966 TL’ye kadar yükseldi. Aynı şekilde çeyrek ve cumhuriyet altına da yansıyan bu yükselişin ardından çeyrek altın bin 585 TL’den işlem görürken; cumhuriyet altını 6 bin 473 TL’den işlem görmeye başladı.

Analistler FED’i İşaret Etti

Bir süredir Amerikan Merkez Bankası FED’in aldığı şahin tutumu karşısında baskılanan altın piyasaları, bugün itibariyle yeniden hareketlenmeye başladı. Bu konuya dikkat çeken piyasa analistleri ise, FED’in şahin yetkililerinin açıklamalarına dikkat çekti. FED yetkililerinden gelen son açıklamalar analistler tarafından 100 baz puanlık faiz artışı ihtimalinin çok zayıf olduğu yönünde yorumlanmıştı.

İslam Memiş, Bir Kez Daha Uyardı

Bir süredir ekran fiyatları ile piyasa fiyatlarının birbirini tutmadığı yönünde uyarılarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, aynı şekilde bugün bir uyarı daha gerçekleştirdi. TV100’de yazan İslam Memiş, yazısında; “Ekran fiyatının piyasalarda geçerliliği yok! Gram altın (24 ayar has): Siz ekranlarda 960 lira seviyesinde görüyorsunuz. HAYIR! Gram altın şu an serbest piyasalarda alış 984 satış 992 lira. Ekran fiyatının piyasalarda geçerliliği yok. Bunu yaklaşık 1 aydır anlatmaya çalışıyorum. Hala televizyonda, bilgisayarda böyle yazıyor diyenler var. Bu da kişinin farkındalığı, okur yazarlılığıyla alakalı bir durum yapacak bir şey yok. Bugün 980-997 lira aralığını takip edeceğim. Teknik olarak 950-1.000 lira aralığı geçerliliğini koruyor” ifadelerini kullandı.