EkonomiGündem

Yumurta Fiyatları Geçen Seneden Bu Yana Ne Kadar Arttı? Ne Kadar Fazla Ödüyoruz?

Ülkemizde en çok tüketilen besinlerin ilk sırasında yerini alan yumurta fiyatları bir yıl içerisinde hızla arttı. Son bir yılda Türkiye’de bulunan ürünlere gelen zam oranları geçen haftalarda TÜİK tarafından açıklandı. O ürünlerde en çok dikkat çeken ise yumurta oldu. 1 yıl içerisinde yumurtaya yüzde 37 oranında zam geldi. Yumurta fiyatları vatandaşın cebini yakmaya devam ediyor? Peki 2020 yılında yumurta kaç TL’ydi. Yumurta fiyatları ne kadar arttı?

Sofraların vazgeçilmezi kahvaltılarda en çok tercih edilen besinlerden yumurtaya gelen zamlar dur durak bilmiyor. Son aylarda gelen zamlar ile birlikte bazı markaların 30’lu yumurta fiyatları 45 TL’ye kadar yükseldi.

2020 Yılında 30’lu Yumurta 35 Liraydı

2019 sonlarında ve 2020 başlarında 12-13 lira arasında satılan 30’lu yumurta kolisi 2020 yılının ortalarına ve sonlarına doğru marketlerde 25-35 lira arasında satılmaya başladı. Geçtiğimiz yılın 25 Aralık tarihinde yapılan açıklamalar baz alındığında 30’lu yumurta kolilerinin 35 TL’ye kadar yükseldiğini görebiliyoruz.

Son dönemlerde gerek yem fiyatlarına gerek ambalaj ve paketleme ürünlerine gelen zamlar nedeniyle 30’lu yumurtalar 45 TL’ye kadar yükseldi.  Son aylar baz alındığında  yumurtaya yüzde 37 oranında zam yapıldı. Ambalaj ve yem fiyatlarının da yükselmesi ile de bağlantılı olan yumurta fiyatları aynı oranda zamlandı.