Gündem

Yunanistan’dan acı haber geldi! Yasin Cinkaya’nın cesedine ulaşıldı

Denizli’den balık tutmak için gittiği Aydın’ın Didim ilçesinde denizde kaybolan işadamı Yasin Cinkaya’dan acı haber geldi. Faber Holding Yönetim Kurulu Üyesi olan Cinkaya, 13 Aralık’ta Didim ilçesinden kendi teknesi FBR ile denize açıldıktan sonra ulaşılamamıştı. Ailesinin kayıp ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri, Cinkaya’nın boş teknesini Eşek Adası yakınlarında bulmuş, ancak işadamına ulaşılamamıştı.

Cinkaya‘ya ait cüzdan, telefon ve diğer kişisel eşyalarının teknede bulunduğu tespit edilmişti. Yunanistan yetkilileri, 17 Aralık’ta Samos Adası’nda Mavrikos Mykalis sahilinde bir erkek cesedi bulunduğunu ve otopsi için Samos’taki bir hastaneye götürüldüğünü bildirmişti. Bu gelişme üzerine Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Yunanistan yetkilileri ile temasa geçti.

Cenaze ailesine teslim edilecek

Aile üyelerinden Didim Devlet Hastanesi’nde alınan DNA örnekleri, kıyıya vuran erkek cesediyle karşılaştırıldı. Yapılan incelemede, Cinkaya ailesinden alınan DNA örnekleri ile Samos Adası’nda sahile vuran erkek cesedine ait DNA örneklerinin eşleştiği belirlendi. Bu sonuçlar doğrultusunda, kayıp işadamı Yasin Cinkaya’nın, tekneden düşüp Samos Adası Mavrikos Mykalis sahiline vuran cansız bedeni olduğu anlaşıldı. Cenaze, ailesine teslim edildikten sonra Türkiye’ye getirileceği bilgisi paylaşıldı.