EkonomiGündem

Yurt dışı çıkış harcı belli oldu: Artık bu kadar ödenecek!

Yurt dışı çıkış harcı belli oldu. Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen yurt dışı çıkış harcına ilişkin açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre, ödenecek tutar belli oldu.

AK Parti’den yurt dışı çıkış harcına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Ödenecek yeni ücret belli oldu. AK Parti’den yapılan açıklamada yurt dışı çıkış harcının 500 TL olarak belirleneceği aktarıldı.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in açıklaması şöyle:

Uzun süredir üzerinde çalıştığımız bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini yapmak için bilgilendirmek için bir aradayız. Toplamda 53 maddeden oluşuyor. Uzun zamandır çalışılan kanun teklifimizin hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda hali hazır durum içerisinde bu kanun teklifinin dışında sanki bambaşka konular çalışılıyor gibi dezenformasyon amaçlı bilgilerin olduğunu ifade etmek isterim. Çalışmadığımız, üzerinde herhangi bir inceleme yapmadığımız bir metin haline getirmediğimiz birçok konu varmış gibi basınla paylaşıldı. 53 maddeyi incelediğinizde paylaşılan hususların hiçbirinin olmadığını görmüş olacaksınız.

Diğer taraftan yurt dışına çıkış harcını da makul bir seviyeye artırıyoruz. 500 TL olarak belirliyoruz. Böyle harç tutarı yeniden değerleme oranı ile artırılacaktır.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI KİMLER MUAF?

Çıkış tarihi itibarıyla yurt dışında oturma izni bulunanlar, 7 yaşını doldurmamış olanlar, pasavan ve benzeri belgelerle çıkış yapanlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine kimlik belgesiyle çıkış yapanlar ile yurt dışına ticari amaçla sefer yapan kara, deniz, hava ve demiryolu toplu taşıma ve yük taşıma araçlarının mürettebatından yurt dışına çıkış harcı alınmaz.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NASIL ÖDENİR?

Yurt dışı çıkış harcı havalimanlarında yer alan otomat ve veznelere, gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı’na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara ve vergi dairelerine ödenebilir.