Kamu

Yurt dışında çalışmak isteyenler dikkat: Başvurmak için son 9 gün kaldı!

Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar iş ilanlarını merak ediyorlar. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) resmi internet sayfası üzerinden zaman zaman yurt dışı iş ilanları yayınlanıyor. egehaber.com Son olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için muhabir alımı yapılacağı bildirildi. Başvuru yapmak isteyenler için ise son 9 gün kaldığı duyuruldu.

İŞKUR üzerinden K.K.T.C için muhabir alımı yapacağı ile ilgili ilan verildi. Söz konusu ilanda,
“Haftalık Gazetemizin K.K.T.C Temsilciliğini yapacak haber muhabiri” ifadeleri kullanıldı. İlana İletişim Mezunu olanlar başvuruda bulunabilecekler.

Nitelik ve Beceriler

Dinamik Giyimine Özen Gösteren
Haber Dilini Kullanabilen
Hafta İçi 09-17 Saatleri arası Çalışacak

Başvurular İŞKUR resmi sitesi üzerinde T.C. kimlik numarası ve şifre bilgisi ile giriş yapılarak gerçekleştirilebilecek.

İŞKUR YURTDIŞI İSTİHDAM HİZMETLERİ İLE İLGİLİ HİZMET VE İŞLEM AÇIKLAMALARI:

Yurtdışı İstihdam Hizmetleri İle İlgili Esaslar

Yurtdışı ile ilgili iş ve işlemler aksine bir hüküm olmadıkça il müdürlükleri/hizmet merkezlerince yerine getirilir.
Firmaların, il müdürlükleri/hizmet merkezleri ya da özel istihdam büroları kanalıyla veya kendilerinin doğrudan temin ettikleri işçilerle veya tayin ettikleri vekil arasında örneği Kurumca hazırlanan yurtdışı hizmet akdinin imzalanması ve il müdürlüklerine/hizmet merkezlerine onaylattırılması zorunludur.

Türk firmaları hizmet akitleri onaylanmadan önce işçilerin sosyal güvenliklerinin sağlandığına ilişkin belgeyi il/şube müdürlüklerine ibraz etmek zorundadır.

Kuruma intikal eden yurtdışı işgücü istemlerinin karşılanabilmesi için il müdürlükleri/hizmet merkezleri mevzuatta belirtilen usul ve esaslara aykırı olmamak kaydıyla gerekli tedbirleri almak konusunda yetkilidir.
İl müdürlüklerine/hizmet merkezlerine işlem yaptırmak üzere başvuran her firma için dosya açılır.

Yurtdışı İşgücü İstemleri

Firmalar, yurtdışı iş gücü istemlerini Kurum kayıtlarından karşılamak veya yurtdışından aldıkları işlere kendi işçilerini götürmek ve sözleşmelerini onaylatmak için doğrudan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine/Hizmet Merkezlerine başvururlar.

Firmaların İbraz Edecekleri Belgeler

İşgücü isteminin karşılanması ya da ilan izni için firmaların aşağıda belirtilen belgeleri Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine/Hizmet Merkezlerine ibraz etmeleri gerekmektedir.