Gündem

Yurt dışından cep telefonu getirenler için önemli haber

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışından getirilen cep telefonlarının kayıtsız kullanım süresini 180 güne çıkaracak yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Buna göre, Türkiye’ye gelen ve cep telefonu getiren vatandaşlar, e-Devlet üzerinden 120 günlük süreyi 180 güne kadar uzatabilecekler.

Süre uzatma işlemi nasıl yapılacak?

Dijital Dönüşüm Ofisi’nin açıklamasına göre, yurt dışında yaşayan ve cep telefonu getiren vatandaşlar, e-Devlet Kapısı üzerinden 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım süresini otuzar günlük sürelerle 2 defa olmak üzere 180 güne kadar uzatabilecekler.

Yeni ücretler ve düzenlemeler

Yurt dışından getirilen cep telefonları için kayıt ücreti Ocak 2024’te 31 bin 692 TL’ye yükseltilmişti. Bu düzenleme ile birlikte kullanım süresinin uzatılması, vatandaşların daha uzun süreli kullanım imkanı sağlıyor.

İlgili düzenlemeye dair açıklama

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin paylaşımında, “Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, 120 günlük kayıtsız cihaz kullanım sürelerini otuzar günlük sürelerle 2 defaya mahsus olarak 180 güne kadar e-Devlet Kapısı üzerinden uzatabilirler” ifadelerine yer verildi.