Yurt geneli sağanak ve fırtına etkisinde kaldı! Ev ve işyerlerini su bastı!

Yurt genelinde yaşanan Sağanak Yağış ve Fırtına birçok ilde, su baskınlarına çatı uçmaları neden olurken, sağanak yağış ve fırtına nedeniyle, birçok ilde ulaşım sorunu yaşandı. Detaylar işte sizlerle...

İtfaiye ve AFAD ekiplerinin çalışmaları devam ederken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan hava tahmin raporuna göre, İstanbul genelinde sabahtan başlayan şiddetli yağmur etkisini gösterdiği bilgisi yer alıyor. Bölgede yaşanan fırtına nedeniyle, dalgalar kıyıya vururken, yağış öncesindeki oluşan bulutlar ise Beykoz’dan görüntülendi.

İstanbul’da yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi!

İstanbul Boğazı’nda fırtına nedeniyle dalgalar kıyıya vururken, Avrupa Yakası’nda yağan yağmurun şiddetinden dolayı ıslanmamak sığınak arayan vatandaşlar yağmurun dinmesini bekledi.

Yağışlardan, Taksim meydanı ve Anadolu Yakası’nda etkilendi.

Heyelan nedeniyle, demiryolu ulaşıma kapandı!

Yağmurdan etkilenen iller arasında yer alan Kırklareli, akşam saatlerinde artan sağanak nedeniyle Bademlik ve Atatürk mahallelerinde su birikintileri oluşurken, çok sayıda binanın bodrum katına su bastı. İnönü caddesinde ise su birikintisi nedeniyle, ulaşıma kapandı. Bölgeye itfaiye ve AFAD ekipleri gelerek pompalarla suları tahliye etti.

Kocaeli’nde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına sebebiyle İzmit körfezinin sahil bandında, dalgaların karaya ulaşması nedeniyle Karabaş Mahallesindeki açık oto parkın bir bölümü su bastı.

İzmir’in Karaburun ilçesinde fırtına nedeniyle bir ağaç sökülürken, bir evin çatısı da uçtu. ayrıca karavanlar ve traktörler devrildi. İzmir’de yaşanan fırtına nedeniyle Küçükbahçe ve Salman mahallesinde  hasarlar meydana geldi.

Karabük’ün Yenice ilçesi Balıkçı köyü mevkisin de, demiryoluna heyelan nedeniyle kaya parçaları düştü. Kazada makinistlerde herhangi bir yaralanma olmadı. Fakat, 2 kent arasındaki demiryolu ulaşımı durmak zorunda kaldı.

Bursa’nın Yıldırım ilçesinde fırtına ve sağanak hayatı olumsuz yönde etkilerken, Maltepe mahallesinde bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Suyun etkisiyle cadde ve sokaklardaki kaldırım taşları yerinden söküldü.

Muğla’da ise Yarımadanın bazı bölgelerinde tekneler hasar görürken, bazı tekneler bağlı bulundukları yerden ayrılarak sürüklendi. Ağaçlar devrildiği ilçede Kumbahçe ve Gümbet mahallelerinde sahile yakın noktalarındaki işletmelerin tenteleri dalgalarla hasar aldı.

Antalya’da ise sabahtan ya başlayan yağış ve fırtına öğle saatlerinde etkisini arttırdı. Yağış nedeniyle bazı bölgelerde ulaşımda aksamalar yaşanırken rüzgar nedeniyle dev dalgalar oluştu.

Balıkesir’de de fırtına nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin çatılarını hasar meydana geldi.

Exit mobile version