Yüz binlerce kişiye resmen duyuruldu: e-Devlet’ten girip başvuru yapın! PTT’den 1150 TL verilecek

Doğal gaz faturasına gelen zamların ardından vatandaş kış için faturaları düşünmeye başladı. Yapılan yüzde 20 doğalgaz zammından sonra doğalgaz destek başvurularının nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Devlet, dar gelirli ailelerin doğalgaz faturaları için destek sağlıyor. İhtiyaç sahibi aileler e-Devlet üzerinden başvuru yapıp doğalgaz desteğinden yararlanabiliyor. Doğalgaz desteği kapsamında 450-1150 TL arasında değişen miktarda ödeme yapılıyor.

Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren haber… Doğalgaza gelen zamdan sonra doğalgaz destek başvurusu araştırılmaya başladı. Buna göre, devlet tarafından ihtiyaç sahibi ailelere doğalgaz faturası desteği sağlanacak. e-Devlet üzerinden yapılan başvurular değerlendirildikten sonra tespit edilen ihtiyaç sahiplerine elektrik ve doğal gaz faturası desteği sunacak.

PARALAR PTT’DEN VERİLİYOR

Gelen zamlardan etkilenecek olan dar gelirli aileler için yardım yapılıyor. Bakanlık yaptığı detaylı açıklamada e-Devlet kapısı aracılığıyla konut olarak kullanılan evlerde doğal gaz abonesi olan vatandaşlara başvuru fırsatı sağladı. Kış desteği kapsamında ödenecek yardımlarda mevsim koşulları ölçüt olarak belirlendi. 2022 yılı için en düşük 450 TL ve en yüksek 1.150 TL ödeme yapılacağı duyuruldu.

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURU DETAYLARI

Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile sisteme giriş sağlayan vatandaşlar sonrasında sosyal yardım başvurusu cümlesini aratarak söz konusu sayfaya yönlenebilir. Bu kısımda bulunan başvuru ekranı aracılığıyla yeni başvuru sekmesine giriş yapılır ve açılan penceredeki KVKK onaylanır. Girmiş olduğunuz bilgiler tastik ediltikten sonra doğalgaz destek miktarının hesaplanabilmesi adına şahsa ait özel bilgiler doldurulur. Tüm bu bilgiler eksiksiz girildiği takdirde başvuru talebi onaylanır ve işlem sonlandırılır.

Exit mobile version