Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren önemli gelişme: Bundan sonra e-Devlet’ten yapılacak!

Yüz binlerce vatandaşı ilgilendiren önemli bir gelişme duyuruldu. Bundan sonra e-Devlet üzerinden yapılacak. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, yakın zamanda askerlik işlemlerinin artık e-Devlet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Askerlik işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, askerlikle ilgili işlemlerin e-Devlet üzerinden yapılabileceğini açıkladı.

E-DEVLET’TEN YAPILACAK

Koç, “‘Askerliğim’ bütünleşik hizmeti bu yılın ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Askerliğim bütünleşik hizmetinin kullanıma açılmasıyla henüz askerlik çağı yeni gelmiş gençlerimizden terhis olmuş vatandaşlarımıza kadar tüm süreci kapsayan askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital olarak yapılabilecek. Bu kapsamda, ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’, ‘muvazzaflık’, ‘yedeklik’ dönemlerini içeren işlemlere, ‘Askerliğim’ hizmeti başlığı altından zahmetsizce erişilebilecek.” dedi.

Exit mobile version