Yüz Yüze Eğitim Öncesi Öğretmenlerin Yüzde 83’ü Koronavirüs Aşısı Oldu

Pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için tüm salgın tedbirleri alınarak okullar pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale gelecek. 6 Eylül’de açılacak olan okullar yüz yüze eğitime uygun hale getirilecek. Yüz yüze eğitim öncesinde alınan tedbirler kapsamında 15 yaş ve üstü, 12 yaş kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilere koronavirüs aşısı yapılırken öğretmenlerin aşı olma oranı da her geçen gün artmaya devam ediyor.

Öğretmenlerde Aşı Olma Oranı Ağustos Ayı İtibariyle Yükseldi

Hürriyet’in haberine göre; Mili eğitim Bakanlığınca pandemi dönemi kapsamında okullarda alınan tedbirler devam ediyor. MEB tüm kademe ve sınıf seviyelerinde açmak için çalışmalarına devam ediyor. Alınan bilgilere göre öğretmenlerde aşı olma oranı her geçen gün artarken bir önceki aya kıyasla öğretmenlerin en az bir doz aşı olma oranı, 83,3’e yükseldi. İki doz aşı olma oranı ise 72,2 oldu. 6 Ağustos tarihinden itibaren öğretmenlerin bir doz aşı olma oranında yüzde 10 ve iki doz aşı olma oranında ise yüzde 13’lük artış yaşandı

MEB ile Sağlık Bakanlığı’nın hazırladığı ‘Kovid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi’ 81 İl Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilirken, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer başkanlığında dün İstanbul’da yeni öğretim yılının başlangıcı için alınacak önlemler ve hazırlıklara ilişkin de toplantı gerçekleştirildi.

Aşı Olmayan Öğretmenler Haftada 2 Kez PCR Testi Yaptıracak

Bu kapsamda alınan kararlardan biri okullarda henüz aşı olmamış öğretmen ve diğer personelin haftada en az 2 defa PCR testi yapılması zorunlu olacak. Aynı şekilde aşı olmayan üniversite öğrencileri ve üniversite çalışanlarından da düzenli PCR testi yaptırmaları talep edilecek.

Exit mobile version