EğitimGündemSağlık

Yüz Yüze Eğitimde Flaş Ses Tonu Kararı!

Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiriyor. Dün yapılan 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüz yüze eğitimle ilgili uyarılarda bulundu. Salgın kapsamında alınan tedbirler ile açılan okullarda yeni uygulanacak tedbirler dün itibariyle açıklandı. Bu tedbirlerden biri ise yüksek ses tonunda değil kısık sesle konuşulması idi.

Damlacık Yayılımını Azaltmak İçin Dersler Daha Kısık Sesle Anlatılacak

Alınan bilgilere göre salgın kapsamında alınan yeni tedbirlerde öğretmenler amfi ve sınıflarda daha kısık sesle ders anlatacak. Damlacık ve tükürük yayılımının önlenmesi için alınan bu kararda birçok üniversite akademisyenine, “”Yüksek sesle ve hızlı konuşarak ders anlatmayın. Damlacık yayılımı yüksek seste 2.5 metreye kadar ulaşabilir” denildi. Ayrıca hocalar ve öğrenciler sınıfta maskeyi çıkarmayacak. Hocalar dersleri maskeyle anlatacak. Ancak maske çıkarılması gereken durumlarda yüksek sesle ders veremeyecek.

Üniversitelerde Eğitim Kesintisiz Sürecek

2021-2022 Akademik Yılı resmi açılış töreninde dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan konuşmada, ““Covid-19 Vaka durumlarına göre bazı sınıflar karantinaya alınabilir ama okul, ilçe veya il çapında bir kapanma kesinlikle düşünmüyoruz. Salgın tehdidine karşı gereken tedbirleri almak suretiyle üniversitelerimizde eğitim öğretimin kesintisiz sürmesi konusunda kararlıyız” ifadelerini kullanmıştı.