Genel

Yüzde 0,25 faiz oranı ve 180 ay vadeyle konut yenileme fırsatı

Ev sahiplerinin dikkatine! Evini yenilemek isteyenler için fırsat doğuyor! %0,25 faiz oranı ve 180 ay vade ile yaşam alanınızı yenilemenin şimdi tam zamanı. Bu kentsel yenileme kampanyasının ayrıntılarını keşfedin ve bundan kimlerin yararlanabileceğini öğrenin.

Kentsel Dönüşümde Yeni Girişim

Beş ilde kentsel dönüşüm kapsamında evlerin yenilenmesini kolaylaştırmak için yeni bir kampanya başlatıldı. 180 ay vade ve avantajlı kredi oranları sunan bu girişim, ev sahiplerinin mülklerini yeniden canlandırmasına destek olmayı amaçlıyor. Sürdürülebilir bina uygulamalarını teşvik edecek şekilde konutların Enerji Kimlik Belgesi notlarına göre indirim uygulanacaktır.

Yararlanıcılar ve Ödeme Koşulları

Kampanya, kentsel dönüşüm projeleri için İstanbul, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş ve Tekirdağ’ı hedefliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bu girişimlere yüzde 0,69 faiz oranlı ve 180 ay vadeli kredi sağlanacağını duyurdu. Ayrıca dar gelirli vatandaşlara, emeklilere, şehit ailelerine ve engelli vatandaşlara yıllık yüzde 0,25’e kadar önemli faiz indirimleri sunulacak.

Sürdürülebilir Şehirler için İşbirlikçi Çabalar

Bakan Özhaseki, söz konusu beş şehirde kentsel yenileme çabalarına katkıda bulunmayı amaçlayan “İklime ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi”nin başlatılması için Dünya Bankası ile ortaklığa gidildiğinin altını çizdi. Proje, enerji tasarruflu ve afetlere dayanıklı konut ve ticari binalara öncelik vererek uygun yararlanıcılara uygun fiyatlı finansman seçenekleri sunuyor.

Uygunluk Kriterleri ve Faiz Oranı İndirimleri

Program kapsamında aylık yüzde 0,69 faiz oranıyla 2,5 milyon liraya kadar kredi sağlanacak. Ayrıca A sınıfı Enerji Kimlik Belgesine sahip binalar yıllık yüzde 0,50, B sınıfı enerji kimlik belgesine sahip binalar ise yüzde 0,25 oranında faiz indiriminden yararlanacak. Ödemeler inşaat faaliyetlerinin ilerleyişiyle bağlantılı olacaktır.

Bu girişimle beş ilin kentsel dönüşümünde önemli ilerleme sağlanması bekleniyor. Nihai hedef, sürdürülebilir kalkınma uygulamalarını teşvik ederken, şehirlerin deprem, sel ve toprak kayması gibi çeşitli doğal afetlere karşı dayanıklılığını artırmaktır. Ev sahipleri bu fırsatı değerlendirmeye ve daha güvenli ve daha sürdürülebilir yaşam ortamlarının yaratılmasına katkıda bulunmaya teşvik ediliyor.