Teknoloji

Yüzde 100 elektrikli spor araba MG tek şarjla 800 km gidebiliyor!

Elektrikli araba modelleri Türkiye’de dikkat çekiyor. Teknolojiye ayak uydurmak isteyen vatandaşlar MG yüzde yüz elektrikli spor arabalar hakkında araştırmalar yapıyorlar. Son yapılan açıklamalarda Cyberster isimli yeni konsept otomobillin tek şarjla 800 km gidebildiği öğrenildi.

Elektirikli araçlar son yıllarda öne çıkıyor. Bu kapsamda İngiliz otomobil markası MG merak ediliyor. Spor otomobil konseptinde üretilen Cyberster’ın tek şarjla 800 kilometrelik yol aldığı öğrenildi.

Şanghay Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkan araç hakkında SAIC Design Advanced London Direktörü Carl Gotham, “Cyberster, MG’nin geleceğine ışık tutan, iddialı ve güçlü bir tasarım. Geçmişten gelen mirasımızdan ilham alıyor, ancak daha da önemlisi, en ileri teknolojimizi ve gelişmiş tasarımımızı da bünyesinde barındırıyor. Spor otomobiller MG DNA’sının temelini oluşturuyor ve Cyberster her açıdan bizim için heyecan verici bir konsept” ifadelerini kullanmıştı.

3 saniyenin altında 0-100 km/s hızlanma değeri tanıyor

Modülsüz batarya teknolojisine sahip olan elektrikli araç 3 saniyenin altında 0-100 km/s hızlanma değeri tanıyor. Ayrıca araç içerisinde akıllı sürüş, aktif güncelleme teknolojisi, 5G bağlanabilirlik ve 3’üncü seviye otonom sürüş gibi teknolojiler bulunuyor.