Ekonomi

Yüzde 20 indirimden faydalanmak isteyenler dikkat: Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuru başladı!

Çok sayıda vatandaş için için güzel haber geçtiğimiz günlerde verilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı konut ve iş yeri alımı yapanları sevindirecek bir açıklama yapmıştı. Söz konusu açıklamada konut ve iş yeri alıcılarının yüzde 20 indirimden faydalanmak için 21 Nisan – 28 Mayıs 2021 tarihleri arasında Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuruda bulunması gerekiyor.

TOKİ yaptığı yazılı açıklama ile borcunu erken ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcılarına yönelik her yıl yapılan indirim kampanyasının 21 Nisan 2021 tarihinde başladığını açıkladı. Bankalara başvuru yaparak borcunu peşin ödeyip tapusunu hemen almak isteyen konut ve iş yeri alıcıları için yüzde 20 oranında indirimin 28 Mayıs tarihine kadar geçerli olacağı bildirildi.

Kampanyadan yararlanma şartları

İndirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla TOKİ’ye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve herhangi bir borcunun bulunmaması gerekiyor.

Ayrıca kalan taksit sayısı 12 ve daha az olan konut ve işyeri alıcıları indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.

Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabilecekler.

Kampanyadan, TOKİ tarafından satışları 2019 yılı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksitleri en geç 2019 yılı sonu itibariyle başlamış olan konut ve iş yeri alıcıları yararlanabiliyor.