Yüzde 67 Oranında Yapılan Zam! Türk Telekom’dan Açıklama Geldi; Şubat 2020’den Beri Zam Yapılmıyordu!

Türk Telekom 1 Nisan’dan itibaren uygulanması üzere yapılan yüzde 67 oranında ki zam açıklamasında bulunmuştu. Yüzüksek oranda ki bu zam açıklaması ile dikkatleri üzerine çeken Türk Telekom artan port ve transmisyon (iletim) maliyetleri sebep göstermektedir. Türk Telekom’un alt yapısını kullanan internet servis sağlayıcılarının tamamını kapsayan bu zam uygulaması toptan tarife ve port ücretleri üzerinden yansıtılacaktır. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından onay verilen zam uygulaması 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren uygulanabilecektir.

Türk Telekom’un Zam Açıklaması

Artan maliyet fiyatlarına rağmen Şubat 2020 den beri zam yapmadıklarını açıklayan Türk Telekom yetkilileri son 2 yıldır Türkiye ve dünya ekonomisinde ki değişikliğe rağmen vatandaşı mağdur etmemek adına zam yapılmadığını da açıklamalarına eklediler. Port ve toptan tarife üzerinde yapılacak zammın internet kullanıcılarına nasıl yansıyacağını kendilerinden ziyade internet sağlayıcı işletmeleri ile alakalı olduğunu belirten Türk Telekom yetkilileri söylendiği oranlarda zamların olmayacağını da eklediler. Ayrıca Türk Telekom yaptığı açıklamada enflasyon oranı doğrultusunda hatta enflasyonun çok daha altında bir oranda zam yapılacağını da yaptığı açıklamalara eklediler.

Zam Kararı Ertelendi!

Son 2 senedir herhangi bir zam uygulamadığını açıklayan Türk Telekom yüzde 67 oranın da uygulamak istediği zam ile dikkatleri üzerine çekti. Her ne kadar Şubat 2020’den beri zam yapmadığını savunma olarak kullansalar da alınan yüzde 672lik zam uygulamasını ertelemek zorunda kalındı.

1 Haziran 2022 de Uygulanacak Zam!

1 Nisan 2022 yılında uygulanması düşünülen yüzde 67’lik zam uygulaması 1 Haziran 2022 tarihinde uygulanmak üzere ertelenmiştir. Toptan seviyede ki bu artış teklifi 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren geçerli olacaktır.

Exit mobile version