Yüzlerce kişiye duyuru: Gıda yardımı yapılıyor! e-Devlet’e giriş yaparak başvurun

İhtiyaç sahipleri destekleri yakından takip ediyor. Dar gelirli ailelere birçok destek veriliyor. Bu desteklerden biri de gıda yardımı oldu. Gıda yardımı almak isteyen ihtiyaç sahipleri tarafından detaylar merak ediliyor.

Gıda yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden taleplerini oluşturabilir. Bu yardımı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yardım başvurularında bulunmanız gerekir. Başvuruları yapmak için öncelikli olarak birtakım evrakları tamamlamanız gerekir. Söz konusu yardımdan aileden yalnızca bir kişi başvuru yapabiliyor. Genellikle gıda yardımları gıda ürünlerinden oluşur.

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Gıda yardımı başvurusu yapmak isteyen kişiler vakıflar genel müdürlüğü sayfasında inceleyebilir. Bu sayfaya ister vakıfın kendi web sitesinden isterseniz e-Devlet hesabınız üzerinden ulaşabilirsiniz. Başvuru yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz;

İstediğiniz cihazdan e-Devlet sayfanıza giriş yapabilirsiniz.

Giriş yaptıktan sonra kurumlar sekmesine tıklamalısınız.

E-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetlerde Vakıflar Genel müdürlüğünü seçmelisiniz.

Müdürlük sekmesinde kimlik doğrulama hizmetlerinden herhangi birini kullanarak sunulan hizmetlerden yararlanabilirsiniz.

Gıda yardımında bulunmak için başvuru formunu doldurmalısınız.

Başvuru formunu eksiksiz bir şekilde ve doğru bir biçimde doldurduktan sonra başvurunuz alınmıştır şeklindeki ibareyi görmeniz gerekir.

GIDA YARDIMI KİMLER ALABİLİR?

Gıda yardımından kimlerin yararlanabileceği merak ediliyor. Buna göre, gıda yardımından engelli, işsiz, kronik hasta veya hiçbir geliri bulunmayan vatandaşlar yararlanabiliyor. Söz konusu kişiler gıda yardımı almaya hak kazanıyor. Bu kişiler bakanlık tarafından belirleniyor. Bakanlığın ve vakıfların belirlediği ihtiyaç sahiplerine gıda yardımları her ay düzenli bir şekilde ulaştırır.

Exit mobile version