EkonomiGündem

Yüzlerce kişiye resmen duyuruldu: Her ay 500 TL karşılıksız ödeme kararı müjdelendi!

İzmir’de flaş bir karar alındı. İzmir’de yüzlerce kişiye karşılıksız 500 TL ödeme yapılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi 10 bin kişiye aylık 500 TL ödeme yapılacağını belirtirken, ödemelerin de 8 ay devam edeceğini bildirdi.

İzmir’de 10 bin üniversite öğrencisine aylık 500 TL ödeme yapılacağı bildirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 10 bin İzmirli üniversite öğrencisine 8 ay boyunca aylık 500 TL ödeme yapılacağı müjdelendi. Buna göre, 17-25 yaş arasındaki 10 bin öğrenci bu destekten yararlanabilecek. Başvuru detayları da belli oldu.

ÜNİVERSİTE EĞİTİM DESTEĞİ BAŞVURU KOŞULLARI;

– T.C. Vatandaşı olması,

– Öğrencinin ailesinin İzmir’de ikamet ediyor olması,

– Öğrencinin 17-25 yaş aralığında olması,

– Öğrencinin devlet üniversitesinde veya vakıf üniversitelerinin %100 burslu programlarında öğrenim görüyor olması,

– Öğrencinin ön lisans veya lisans örgün öğrenim görüyor olması.

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

* Ebeveynleri ayrı olan, ebeveynleriyle ilgili gizlilik kararı olan, ebeveynleri hayatta olmayan öğrencilerimizin başvuruları GÜRÇEŞME DANIŞMA LALELİ MAHALLESİ MENDERES CADDESİ NO:420 BUCA/İZMİR ESKİ HUZUREVİ İÇİ merkezinden alınacaktır. Başvuru esnasında istenilecek evraklar; Veli ve öğrencinin kimlik fotokopileri, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Yeni öğrenci ise öğrenci belgesi, Devam eden öğrenciler için öğrenci belgesi ve transkript belgesi getirilmelidir.

* Şehit ve Gazi çocuklarının başvuruları KONAK MAHALLESİ 874 SOKAK NO:5/1B KEMERALTI BALIKÇILAR MEYDANI VE ÇARŞISI ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ VE LOKALİ VEYA GÜRÇEŞME DANIŞMA LALELİ MAHALLESİ MENDERES CADDESİ NO:420 BUCA / İZMİR ESKİ HUZUREVİ içi merkezinden alınacaktır. Başvuru esnasında istenilecek evraklar; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen KART fotokopisi, öğrencinin kimlik fotokopisi, Yeni öğrenci ise öğrenci belgesi, Devam eden öğrenciler için öğrenci belgesi ve transkript belgesi getirilmelidir.

* Başvurular, ebeveyn üzerinden alınacaktır. Başvuru formu doldurulurken ebeveyn bilgisi girilmesi gerekmektedir.

* Başvuru esnasında istenilecek evraklar; Veli ve öğrencinin kimlik fotokopileri, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Yeni öğrenci ise öğrenci belgesi, Devam eden öğrenciler için öğrenci belgesi ve transkript belgesi getirilmelidir.

* Aynı aileden tek başvuru kabul edilecektir.

* Sadece, e-devlet üzerinden alınan aktif öğrenci belgesi kabul edilecektir.

* Durumu pasif olan öğrenciler için kayıt yenilemesi yapıldıktan sonra başvuru yapılması gerekmektedir.