Yüzlerce lira elektrik faturası ödemek istemeyenler dikkat: Artık herkes bunu yapacak!

Artık herkes kullanmadığı ışığı kapatmak zorunda kalacak. Elektrik harcamasını azaltmanın yollarını ise Enerji Bakanlığı hazırladığı bir uygulamayla vatandaşlara sunulacak. Fazla elektrik harcaması yapanın fazla ödeme yapacağı uygulamanın yakında hayata geçmesi bekleniyor.

Devlet elektrik faturalarında yeni dönemi başlatmak üzere harekete geçti. Bu kapsamda elektrik faturalarında kademeli sisteme geçilmesi bekleniyor. Yeni sistem ile çok harcama yapan çok fatura ödeyecek. Az enerji harcayan vatandaşlar için ise ucuz tarife belirlenecek.

Vatandaşları tasarrufa yönlendirecek uygulama hakkında yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Madde ile enerji verimliliğini arttırmak amacıyla aynı abone grubunda yer alsa bile maliyet bazlı tarife metodunun yanında elektrik enerjisinin tasarruflu kullanılmasını teşvik edici, benzer abone gruplarında fazla tüketim yapanların fazla tüketimin maliyetine katlanması amaçlanmaktadır.

Bu düzenleme ile maliyetler için bir çalışma yapılması, gerekli olan abone grubu için normal tüketim miktarına uygun olarak bir kademe belirlenmesi ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetlerin bu kademe üstünde tüketim yapan aynı abonelere yansıtılması amaçlanmaktadır.”
Öte yandan Enerji Bakanlığı hazırladığı bir uygulamayla vatandaşa elektrik tasarrufu için öneriler verilecek.

Fazla elektrik harcaması yapana ne olacak?

Yapılan düzenlemeler sonunda belirlenen kilowatt’ın üstünde tüketim yapanlar normal tarifenin üstünde bir fatura ile karşı karşıya kalacak. Çok elektrik kullananlar beklediğinin üstünde fatura ödeme yapmak zorunda kalabilir.

Exit mobile version