Yüzlerce vatandaşa 1410 TL ödeme yapılacak: PTT’ye gidin paranızı alacaksınız! Yararlanmak için başvurun

Yüzlerce vatandaşa 1410 TL ödeme yapılacak. Devlet, ihtiyaç sahibi aileler için harekete geçti. Dar gelirli ailelere elektrik ve doğalgaz faturası için destek sağlanıyor. Buna göre, iki fatura için toplamda 1410 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Ödemeler PTT’den alınıyor. Yararlanmak isteyen vatandaşlar başvuru yapabilecek.

Elektrik ve doğalgaz faturasına gelen zamların ardından vatandaşlar fatura yardımlarının detaylarını araştırmaya başladı. Kış aylarına az süre kala doğalgaz ve elektrik faturası desteklerine ilgi arttı. İhtiyaç sahibi ailelere belirli şartlar kapsamında yapılan ödemeler ailedeki kişi sayısına göre değişiyor.Buna göre, destekten yararlanmak için PTT’ye geçerli kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını göstermek yeterli.

AİLEDEKİ KİŞİ SAYISINA GÖRE ÖDEME MİKTARI DEĞİŞİYOR

Elektrik faturası desteği merak edilen konular arasında yer alıyor. Vatandaşlar elektrik faturası yardımı için detayları araştırıyor. Son elektrik zammıyla birlikte artan destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 130 lira ila 260 lira arasında değişiyor. Buna göre ödeme miktarları şöyle;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (130 lira).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (173 lira).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (216 lira).

5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovatsaat (260 lira).

Elektrik tüketim bedeli hesabında 240 kilovatsaate kadar olan ilk dilim tarife için geçerli olan 1.73 liralık kilovatsaat ücreti baz alınmıştır.

1150 TL DOĞALGAZ FATURASINA DESTEK VERİLİYOR

Isınma yardımı kapsamında geçen yıl başlatılan doğalgaz desteği bu yıl da sürecek. Başvurular da devam ediyor. Bu destekte de kişi başına 1.833 lira gelir şartı aranıyor. Doğalgaz Tüketim Destek Programı’na e-Devlet üzerinden başvuru yapılacak. Önceki dönem içerisinde yer almayan kiracılar da bu yıl destek kapsamına alındı. Bu doğrultuda başvuru şartları uygun olan ev sahibi veya kiracı olarak ikamet eden, mesken niteliğinde hanelerde yaşayan vatandaşlar destekten yararlanabilecek. Destek 6 aylık kış dönemini kapsayacak. Ödemeler, iki eşit taksit ile yapılacak. Hane başına 450 lira ile 1.150 lira arası destek sağlanacak. Sağlık raporu bulunan kronik hastalara veya hayatlarını cihaza bağlı sürdüren vatandaşlara ise ek ödeme yapılacak. Başvuru sırasında hastalığına dair raporunu sisteme giren hastaların yaşadığı hanelere, belirlenen destek tutarının yüzde 5 fazlası ödenecek.

Exit mobile version