Yüzlerce vatandaşı ilgilendiriyor: Hesaplarınıza 12 ay boyunca ödeme yapılacak! Detaylar belli oldu

Devlet tarafından verilen destekler en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yüzlerce vatandaşlar maddi yardım için başvuru şartlarını ve detaylarını merak ediyor. Bu desteklerden biri de Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler. Buna göre, Aile Destek Programı kapsamında hanelere belirli bir miktar 12 ay boyunca yardım sağlanıyor.

BAKAN YANIK AÇIKLADI

Bakan Derya Yanık, aile destek programı ödemeleri hakkında, ”Türkiye Aile Destek Programında bugüne kadar 4 milyon başvuru yapıldığını bildiren Bakan Yanık, “Bu kapsamda 1,6 milyon haneye SYDV’lerimiz aracılığıyla hak sahipliği verildi. İlk aşamada başvurusu onaylanan yaklaşık 831 bin haneye toplamda 427,9 milyon TL ödeme gerçekleştirdik. Geriye kalan hanelerimize ise ödemelerimizi önümüzdeki süreçte yapacağız. Böylece hak sahipliği kararı verilen toplamda 1,6 milyon hanemize ödemelerimizi gerçekleştirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

AİLE DESTEĞİ PROGRAMI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgah adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na yapılabilecek.

YARDIM ŞARTLARI NELER?

İhtiyaç sahibi herkes destekten yararlanacak. Daha önce hiçbir sosyal yardımdan faydalanmamış vatandaşlar da başvuru yapabilecek.

AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

450 TL ve altı kişi başına düşen gelir – 600 Destek tutarı

450 TL üzeri ─ 911,15 TL ve altı kişi başına düşen gelir – 550 Destek tutarı

911,15 TL üzeri ─ 1372,30 TL ve altı kişi başına düşen gelir – 500 Destek tutarı

1372,30 TL üzeri ─ 1833,45 TL’den az kişi başına düşen gelir – 450 Destek tutarı

Exit mobile version