EkonomiGündem

Yüzlerce vatandaşın hesabına 3336 TL para geçti: Hemen kontrol edip ATM’den paranızı çekin!

Devlet tarafından destek ödemeleri devam ediyor. Ödemeler hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Evinde engelli, yardıma muhtaç ve yaşlı kişilere bakan vatandaşlara her ayın belirli tarihinde ödeme yapılıyor. e-Devlet üzerinden gerçekleşen evde bakım maaşı başvurularının onaylanması halinde 3336 TL para veriliyor. Söz konusu ödemeler hak sahiplerine ulaştı.

Aralık ayı evde bakım maaşları hesaplara yatırıldı. Evde bakım maaşı kapsamında hesaplara 3336 TL para geçti. Bakan Yanık, evde bakım maaşı ödemelerine ilişkin açıklamalarda bulunarak, ödemelerin gerçekleştiğini belirtti.

EVDE BAKIM MAAŞLARI YATIRILDI

Evde Bakım Yardımı kapsamında hak sahibi başına aylık 3.336 TL ödeme yapıldığını hatırlatan Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan ağır engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bu ay toplam 1 milyar 885 milyon TL Evde Bakım Yardımı’nı hesaplara yatırmaya başladık. Bu ay 565 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim. Engellilik alanındaki Türkiye Yüzyılı Vizyonumuzun hiç kimseyi arkada bırakmayan toplum vizyonu ile hareket ederek, engelli bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, ayrımcılığa uğramaksızın toplumsal yaşamın her alanına aktif ve bağımsız bir şekilde katılımlarını sağlamak olduğunu da vurgulamak isterim” ifadelerini kullandı.

E-DEVLET İLE EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA

Evde bakım yardımı ödemeleri, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ile 31’i arasında ödeniyor. Devlet dairelerinde yapılan pek çok işlemi online olarak gerçekleştirmemizi sağlayan e-Devlet’in “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” sayfasından evde bakım aylığı sorgulanabiliyor.

Sisteme kayıtlı olan vatandaşlar, şifreleri ve T.C kimlik numaralarıyla sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.